Öğrenci Kariyeri Banner

Online Derslerde Verimi Artırmanın 5 Yolu!

Online Derslerde Verimi Artırmanın 5 Yolu!

Nisan ayına kadar eğitimlerine online olarak devam edecek olan üniversite öğrencileri için motivasyonu, odaklanmayı ve verimi artırmanın yollarını derledik.

1- Uygun Ortam Seçimi

Online derslerin başlıca avantajı konfor ve zamandan tasarruftur. Sadece on dakika önce uyanarak evin herhangi bir köşesinden hatta yataktan bile bağlanmak mümkün. Fakat bu durum dersten alacağınız verimi düşürmektedir. Çalışma masasında dersi dinlemek veya ders çalışmak veriminizi artıracaktır. Çalışmaya elverişli, mümkün olduğunca sessiz ve sınıfta hissettirecek bir ortam oluşturmalısınız.

2- Dikkat Dağıtıcıları Uzaklaştırmak

Evde konsantre olmanıza engel olabilecek etkenler mecvut. Üstelik çoğu online derste mikrofon ve kamera kapalı oluyor. Bu yüzden öğrenciler ders esnasında sosyal medyada gezinebiliyor. Telefon ve diğer cihazları uçak moduna alıp başka bir odada bulundurmak verimi artıracaktır.

3- Derslere Düzenli Katılım

Derslere katılım zorunlu olmadığında ve dersler kaydedildiğinde çoğu öğrenci sonra izleme moduna giriyor ve derslere girmiyor. Fakat sınav zamanı geldiğinde onlarca saatlik derleri bir anda izlemek zorunda kalıyor. Bu olay derslerden alacağınız verimi çok düşüyor. Eğer düşünceniz derslerden bilgi öğrenmekte derslere düzenli katılmanız gerekiyor.

4. Not Almak ve Tekrar Yapmak

Not almak söylenenleri kaçırmamak adına derse daha yoğun biçimde odaklanmayı sağlar. Bazıları yazarken anlatılanları kaçırdığını söylese de not almak duyulan her şeyi yazmak değildir. Önemli kısımlara dikkat çeker ve ders sonrası tekrarları kolaylaştırır. Kendinize özgü not alma yöntemleri geliştirebilirsiniz. Tekrar yapmaksa öğrenilenleri kalıcı hale getirir.

5- Uyku ve Beslenme Düzeni

Online eğitimin verdiği rahatlık özellikle uyku düzenini alt üst edebiliyor. Derse dakikalar kala uyanıp yarı uykulu bir haldeki öğrencinin dersten verim alması oldukça zordur. Bu da uyku ve beraberinde beslenme düzeninin bozulmasına neden olur. Evdeyken bazı değişiklikler gösterseniz de okuldaki gibi bir eğitim hayatı sürmeye devam etmelisiniz.


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.