Öğrenci Kariyeri Banner

İyi Bir Okuyucu Olmak İçin 6 Öneri!

İyi Bir Okuyucu Olmak İçin 6 Öneri!

Okumak kendinizi geliştirmenin en iyi yollarından biridir. Fakat okuma yönteminiz ve kullandığınız taktikler verimli bir okuma geçirmeniz için oldukça önemlidir. Hızlı okumak sizi olumsuz şekilde etkileyebilir.

Epiktetos'un dediği gibi, "Sadece okuduğunu bilen birine 'çalışkan' diyemem." Neyi nasıl okuduklarını da bilmesi gerekiyordu. İyi bir okuyucu olmak için okumak yetmez, nasıl okuduğunuz da önemlidir. İyi bir okuyucu olmak için kullanabileceğiniz stratejileri sizler için derledik. 

1. Keyif Almadığınız Kitapları Okumayı Bırakın 

Kendinizi belirli bir kitabı okuma sürecini hızlandırmak isterken bulursanız, kendinize şu soruyu sormak isteyebilirsiniz: "Bu kitabı okumak istiyor muyum?''

Sıkıcıysa bir diziyi veya filmi kapatırsınız. Tadı güzel olmayan yiyecekleri yemeyi bırakırsınız. İçeriğinin yararsız olduğunu anladığınızda insanları takip etmeyi bırakırsınız. u düşünceye sahipseniz zorla okuduğunuz kitapları da bırakabilirsiniz çünkü sizin için zaman kaybı olacaktır.

2. Sıradan Bir Kitap Tutun

Seneca'nın tavsiye ettiği gibi, "Öğretilerin yararlı parçalarını ve anında pratik uygulama yeteneğine sahip canlı ve asilce sözleri - çok uzak veya arkaik ifadeler veya abartılı metaforlar ve mecazlar değil - avlamalı ve onları öğrenmeliyiz. iyi ki kelimeler işe dönüşüyor.

3. Ustaları Yeniden Okuyun

Bir kitabı bir kez alıp o deneyime göre yargılamakla yetinemeyiz, bu yüzden okumalı ve tekrar okumalıyız.

Seneca'nın dediği gibi, "Zihninizde sağlam bir yer edinecek fikirler türetmek istiyorsanız, sınırlı sayıda üstat düşünür arasında oyalanmalı ve onların çalışmalarını sindirmelisiniz." Çünkü dünya sürekli değişiyor ve biz de sürekli değişiyoruz, dolayısıyla kitaplardan öğrendiklerimiz de değişebiliyor.

4. Hayran Olduğunuz İnsanlardan Kitap Önerileri İsteyin

Bir kitap, konusu veya tarzı ne olursa olsun, birinin hayatını değiştirmişse, muhtemelen yatırıma değer. Onları değiştirdiyse, muhtemelen size de yardımcı olacaktır.

5. Sadece Kendi Deneyiminizden Öğrenmeyin

Yalnızca deneyimleyerek öğrenmeniz için çok fazla şey size bağlıdır bu nedenle başkalarının deneyimlerinden de faydalanmalısınız.

6. Sakin Dönemden Çıkın

Bilgeliğe giden yol düz bir yol değildir. Yolculuk, kıvrımlar ve dönüşler, inişler ve çıkışlar, inişler ve çıkışlarla uzun ve dolambaçlıdır. Eğer kendinizi sıkışmış ve bunalmış hissediyorsanız kitaplar size yardımcı olabilir.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.