Öğrenci Kariyeri Banner

Ölmeden Önce Mutlaka Okumanız Gereken Kitaplar

Ölmeden Önce Mutlaka Okumanız Gereken Kitaplar

İnsanlar  yol gösterici beklerler ve yaşamlarında iz bırakanlarla yönlerini bulurlar. Bazı kitaplar var ki insan yaşamını derinden etkiler ve izler bırakır. Sizin için yaşamınızda iz bırakacak, yaşamınıza fener olacak eserler derledik.

1)Tek Meyve Portakal Değildir - Jeanette Winterson

Jeanette Winterson

Whitbread Ödülüne sahip olan eser. Jeanette Winterson’un çocukluğunu anlattığı romanıdır. Ancak eser otobiyografi olmaktan sıyrılmıştır çünkü yazar dönüp geçmişine bakarken okuru da "kendini icat etmeye" çağırıyor.

2)Hayat Bir Kervansaray - Emine Sevgi Özdamar

Emine Sevgi Özdamar

Romanda, bir genç kızın kişisel tarihiyle birlikte geleneklerle çağdaş yaşamın aynı gök altında barındığı bir ülkenin portresi  çiziliyor. 

3)Nietzsche Ağladığında - Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom

Roman, Nietzsche'nin hayatını ve düşüncesini, psikanaliz ile harmanlayarak anlatır. Romanın ortamı psikanalizin doğumu öncesinde olan 19.yüzyıl Viyana'sıdır. Dönemin ünlü şahısları Josef Breuer, Sigmund Freud, Lou Andreas-Salomé kitabın yan karakterlerini oluşturur.

4) Beyaz Zambaklar Ülkesinde  - Grigory Petrov

Grigory Petrov

Bataklıklar ve kayalıklar ülkesi olarak adlandırılan 2 milyon nüfuslu Finlandiya'nın tüm halkın aydınından, köylüsüne, subayından, memuruna, din adamlarından, öğretmenlerine kadar herkesin birleşerek ülkeyi kalkındırmalarını anlatıyor.

5) İçimizdeki Şeytan - Sabahattin Ali

Sabahattin Ali

İçimizdeki Şeytan, gerek tartışma konusu yaptığı sorunların güncelliği, gerek kötülüğün kaynağına işaret eden psikolojik çözümlemeleri ve gerek canlı karakter tasvirleriyle günümüze de iz düşüren benzersiz bir roman.

6)Huzursuzluk - Zülfü Livaneli

Zülfü Livaneli

Huzursuzluk, İstanbul'un kargaşası içinde sıradan bir yaşam süren İbrahim’in çocukluk arkadaşı Hüseyin'in ölüm haberi üzerine doğduğu kadim kent Mardin'e gidişini ve onun, önce sevdaya sonra ölüme yazılmış, Mardin'de başlayıp Amerika'da sona ermiş hayatını araştırmaya koyulduğunu analatan muhteşem bir roman.

7) Bir İdam Mahkumunun Son Günü - Victor Hugo

Victor Hugo

“Bir kitap okudum ve hayatım değişti.” cümlesi, tüm mecazlardan sıyrılıp gerçek bir anlama bürünüyor. Ölümsüz yazar Victor Hugo'nun 1829 yılında kaleme aldığı roman, yazarın Paris'teki ünlü Greve Meydanı'nda gerçekleştirilen bir idama tanıklık etmesinden ilham alıyor.

 

Serinin devamını istiyorsanız yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

 

Özgün İçerik 


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.