Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilerin ChatGPT'ye Ödev Yaptırmasını Engelleyen Özellik Kaldırıldı!

Öğrencilerin ChatGPT'ye Ödev Yaptırmasını Engelleyen Özellik Kaldırıldı!

OpenAI, bir makalenin yapay zeka tarafından mı yoksa gerçek bir insan tarafından mı yazıldığını ayırt edebilen Sınıflandırıcı isimli aracını kullanımdan kaldırdı. Yapılan açıklamada, aracın doğruluk oranının düşük olduğu ifade edildi.

Son yılların en popüler yapay zeka sohbet botu ChatGPT hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Open AI, şubat ayında ChatGPT için kullanıma sunduğu "Sınıflandırıcı" isimli aracını kullanımdan kaldırdığını açıkladı. Araç, bir makalenin insan mı yoksa yapay zeka tarafından mı yazıldığının tespit edilmesini sağlıyordu.

Düşük Doğruluk Oranı Nedeniyle Kaldırıldı

ChatGPT'nin kullanıma sunulması ile başlayan tartışmaların başında, herhangi bir makalenin insana mı yoksa makineye mi ait olduğunun anlaşılamıyor olması yer alıyordu. Üstelik özellikle üniversite öğrencileri ChatGPT ile bitirme tezleri yazıyor, internet siteleri ChatGPT'nin oluşturduğu makaleleri yayınlıyordu. İşte şirket de tam olarak bunun engellenmesi amacıyla Sınıflandırıcı isimli aracını kullanıma sunmuştu.

Ancak Open AI, ilk kez ocak ayının sonunda yayınladığı makalede şu cümlelere yer verdiği bir güncelleme yaptı:

"20 Temmuz 2023 itibarıyla, Sınıflandırıcı artık kullanılamıyor. Bunun nedeni düşük doğruluk oranı. Geri bildirimleri dahil etmek için çalışıyoruz ve şu anda metin için daha etkili kaynak teknikleri araştırıyoruz. Kullanıcıların işitsel veya görsel içeriğin yapay zekâ tarafından üretilip üretilmediğini anlamalarını sağlayan mekanizmalar geliştirip dağıtma taahhüdünde bulunuyoruz."

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Sınıflandırıcı'nın doğru tespitlerde bulunamıyor oluması nedeniyle böyle bir karar alındı. Geliştiriciler daha iyi bir çözüm ürettiğinde yeni bir araç yayınlanacağı söyleniyor. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda net bir tarih verilemiyor.

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.