Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenci Yurtları 101

Öğrenci Yurtları 101

Çeşitli tecrübeler kazandığınız, bazen sabrınızın sınırlarını zorladığınız, bazen de size arkadaşlarınızın sayesinde "İyi ki buradayım  " dedirten bir yerdir öğrenci yurtları. Hayata karşı olan direncinizin arttığı, ailenizin değerini daha iyi anladığınız bir yer...  Evinize gittiğinizde geriye dönmek istemediğiniz fakat sonra buna bile alıştığınız bir yer. Evi yakın olup hafta sonları evci çıkanlara pazar gününü lanetleten, evi uzak olanlara ise aile özlemini doruklarda yaşatan bir yer...


İşte öğrenci yurdu böyle bir yer. Arada bir " Geri dönüyorum." dersiniz sonra buraya bir amaç için geldiğinizi hatırladığınızda her şeyin bir bedeli olduğunu anlarsınız. Şunu da unutmayın, aile özlemi şartları iyi olan yurtlarda da şartları kötü olan yurtlarda da farklılık göstermiyor.

Bu arada böyle dram yapıyoruz ama şunu da unutmayalım ki; her şeye alışılıyor. İlk zamanlar, annenizin, babanızın, kardeşinizin fotoğrafını açar açar ağlarsınız ama sonra bir şeyciğiniz kalmaz.

Yurtta Kalacaklara Öneriler:

1) Yurdunuzda intenet erişimi olup olmadığını öğrenin!

int

Yurdunuzda internete erişim varsa ne âlâ. Fakat yoksa bol internetli bir pakete geçmeniz sizin için iyi olacaktır.

2) Yurda yerleşmeden önce dolabınızın boyutlarını öğrenin!

soyunma-dolabı1-844x497

Eğer küçük bir dolabınız varsa ve yurda iki büyük bavulla giderseniz, o bavullardan birini geri göndermek zorunda kalabilirsiniz. Tabi zorlanmam diyorsanız sık  giymediklerinizi valizinizde tutabilirsiniz.

3) Bavulunuz sağlam olsun!

bavul

Hele ki evinize sık sık gidecekseniz bavulunuzu seçerken titiz davranmanızı öneririm.

4) İklime uyum sağlayın!

UZUN SÜREDİR SİBİRYA SOĞUKLARININ ETKİLİ OLDUĞU DOĞU ANADOLU'DA KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE HAVA SICAKLIĞI ÖNEMLİ DERECEDE ARTTI. (AHMET AKBUĞA/ERZURUM-İHA)

Eğer şehir değiştiriyorsanız, ki yüzde doksan dokuz ihtimalle değiştiriyorsunuzdur, yanınıza gideceğiniz şehrin iklim koşullarına uygun kıyafetler alın.

Örneğin Antalya' dan Erzurum' a gelen biri Antalya' nın iklimine göre valiz hazırlarsa ya ihtiyacı olacak şeyleri tekrar satın alması gerekecek ya da ihtiyaçlarının ailesi tarafından kargo ile gönderilmesi gerekecek. Ayrıca hangi şehre giderseniz gidin yanınızda mutlaka ilk günden itibaren şemsiye bulundurun.

5) Günlük tutun!

hand writes with a pen in a notebook

Yurtta kalmaya başladığınız ilk günden beri günlük tutmak, çok iyi bir fikir! Eğer "Günlük tutamam." diyorsanız ilk yurt haftanızın ve son yurt haftanızın günlüğünü tutun. "Onu da yapamam." diyorsanız hiç değilse yurttaki ilk gününüzün ve son gününüzün günlüğünü tutabilirsiniz.

6) Alışverişinizi gideceğiniz yerde yapın!

evet

Belki okul alışverişi, belki mutfak, belki kişisel bakım... Kısacası her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz ürünleri gideceğiniz yerden alın. Çünkü bunların hepsi valizinizde belirli bir ağırlık oluşturacak ve yer kaplayacaktır.

7) Yurttaki boş zamanlarınızı değerlendirebilecek uğraşlar bulun!

draw

Yurttaki boş zamanlarınızda sıkıntıdan patlayıp kendinizi yalnız hissedeceğinize kendinize bir veya birden fazla uğraş bulun. Önünüzde birçok seçenek var: blog yazarlığı yapmak, çizim yapmak, kaligrafi yapmak, kitap okumak veya yazmak...

Ayrıca yurda gelmeden önce seçtiğiniz bir dizinin birçok bölümünü indirin ve böylece canınızın sıkıldığı ama birşey yapmaya halinizin de olmadığı zamanlarda vakit öldürebilirsiniz.

8) İhtiyaç listesi çıkarmaya erkenden başlayın!

lik

Listenize erkenden başlamak çok iyi olacaktır. Çünkü bir günde çıkarılan listenin güvenilirliği tartışılır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.