Öğrenci Kariyeri Banner

Nvidia CEO'su "Kodlama Devri Bitti!" Açıklamasında Bulundu

Nvidia CEO'su "Kodlama Devri Bitti!"  Açıklamasında Bulundu

Nvidia CEO'su Jensen Huang bir kez daha kodlama devrinin bittiğini duyurdu, ancak bu kez potansiyel olarak çok daha etkileyici bir izleyici karşısında.

Dubai'deki Dünya Hükümet Zirvesi'nde konuşan Huang, yapay zekâ tarafından yapılan hızlı ilerlemeler nedeniyle teknoloji sektörüne girmek isteyenlerin artık kod öğrenmeyi bir öncelik olarak görmemesi gerektiğini savundu.

Gelenekçi Yaklaşımı Değiştirmeyi Amaçlıyor

Kod öğrenmek uzun süredir birçok endüstri lideri tarafından başarı için hayati bir beceri olarak vurgulanmıştır, ancak Huang'un son söylemi bu gelenekçi yaklaşımı değiştirmeyi amaçlıyor gibi görünüyor.

"Huang, zirvede şunları söyledi: 'Kimse program yazmak zorunda olmamalıdır. Ve programlama dili insan olsun, dünyadaki herkes artık bir programcıdır. Bu, yapay zekanın mucizesidir.'"

Kodlamada Her Şey Karanlık Değil

"Kodlama öğrenmek için harcanan zamanın yerine, Nvidia başkanı sektörlere uzmanlık kazanmak için yatırılması gerektiğini belirtti. Tarım, biyoloji, imalat ve eğitim gibi endüstrilerde uzmanlık kazanılması gerektiğini ifade etti. Ancak kodlamada her şey karanlık değil; bazı beceriler hala yapay zeka programlamasını ne zaman ve nerede kullanacağını bilmek için gereklidir."

"Huang, yeniden beceri kazanmanın ileriye giden yol olduğunu ve yeniden beceri kazanmanın yapay zeka programlamasını nasıl ve ne zaman kullanacağını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, doğal dil işleme teknolojisinin, kodlamak için gereken tek dilin kişinin ana dilini olacağı bir noktaya ilerleyeceğini ifade etti."

Sosyal medyada paylaşılan Huang'un sahne süresinin bir dakikalık bölümünde, Nvidia CEO'su, 10-15 yıl boyunca neredeyse her kişinin bir teknoloji forumu sahnesinde oturan gençlerin bilgisayar bilimi öğrenmelerinin ve bilgisayar programlamayı öğrenmelerinin "hayati" olduğunu ısrar ettiğini söyledi. "Aslında, tam olarak tam tersi," Huang'un karşıt mantığına göre.


Sena  Çiçek

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sena Çiçek..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.