Öğrenci Kariyeri Banner

Not Defteri Kullanarak Verimliliği Artırmanın Yolları!

Not Defteri Kullanarak Verimliliği Artırmanın Yolları!

Günlük yaşamımızda yaptığımız ya da yapacağımızı işlerin bir listesini tutmak, zaman çizelgesini ayarlamak ve düzene koyabilmek için neredeyse yüzlerce program ve uygulama mevcut. Ancak bazılarımız bir defter kullanmanın daha keyifli ve verimli olduğu düşüncesinde.

Yapılan bazı bilimsel araştırmalar da not defteri ve ajanda kullanmanın verimliliği büyük ölçüde artırdığını kanıtlıyor.

İşte Not Defteri Kullanarak Verimliliği Arttırma Yolları:

Günlük Tutun

Not defteri dosyası kullanmanın faydalarından biri, bunları bilgisayarınızda tutabilmeniz. Her sabah bir not defteri dosyası açarak üzerine tarih attıktan sonra gününüzü olduğu gibi burada programlayabilirsiniz. Daha sonra aynı dosyaya geri dönüp planlarınızı değiştirebilir ya da güncelleyebilirsiniz.

Yapılacaklar Listesini Not Defteri Dosyalarında Tutun

Belirli bir planlamaya göre yapılacaklar listesi tutabilirsiniz. Örneğin yapılacakların önemini 1-2-3 gibi sıralayarak nerede, saat kaçta, kiminle ya da adres ve iletişim bilgileri ile kaydedebilirsiniz. Daha sonra bu dosyada dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

Tamamlanmış Görevler Listesi Oluşturun

Yapılacak işler dosyanızın hemen yanına bir tamamlanan işler dosyası açmak ve buraya bitirdiğiniz işleri listelemek günün ne kadar verimli geçtiğini, işleri zamanında tamamlayıp tamamlamadığınıza dair küçük analizler yapmanızı sağlayabilir. Bu dosyada yaptığınız işleri tamamlamaya çalışırken nelerin ters gittiğini ve hangi görevleri, neden tamamlayamadığınıza dair notları da sıralayabilirsiniz.

Böylece sonrasında yapacağınız işlerde, meydana gelmesi muhtemel engelleri de önceden bilerek planınızı buna göre yapabilirsiniz.

Haftalık İş Planınızı Not Defteri ile Düzenleyin

Detaylı bir iş takip ve planlama programı kullanıyor olsanız dahi, not defteri dosyalarını hemen açarak tüm haftaya hızlıca göz atabilirsiniz. Haftalık planlarınızı not defteri dosyalarında saklıyor olmanızın güzel yanlarından biri yine kendinizi kontrol edebilmeniz olacaktır. Haftalık plana ne kadar uyup uymadığınızı anında kontrol ederek planlarınızda değişiklik yapabilirsiniz.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.