Öğrenci Kariyeri Banner

No.1 Dünyanın En Ölümcül 3 Seri Katilinin Şaşırtıcı Ortak Noktası

No.1 Dünyanın En Ölümcül 3 Seri Katilinin Şaşırtıcı Ortak Noktası

Dünyanın en ölümcül 3 seri katilinin en ilginç ortak noktasına değineceğimiz serimizin ilk bölümünde sizlere; seri katiller ve kurbanları hakkında ufak bir bilgilendirme yaptık.

(Aklınıza takılan soruların cevapları için bu 2 bölümlük mini serimizi takip edebilirsiniz.)


Şubat 1998'de, orta Kolombiya'daki Génova kasabasının hemen dışında, çalılık bir tepede üç çocuğun çıplak cesetleri bulundu. Bölge dağlık, yarı kırsaldı ve gün geçtikçe ısınan havayla çocukların ölü bedenleri renk değiştirmiş ve şişmişti. Üç oğlanın bilekleri bağlıydı ve boyunları bıçakla yarılmış gibiydi. Penisleri de kesilmişken, üç vücut da ısırık izleriyle kaplıydı ve anal penetrasyon belirtileri gösteriyordu. Yakınlarda ise atılmış bir şişe yağ bulundu.

Kısa süre sonra, üç çocuğun 11 ile 13 yaşları arasında oldukları ve geçim sıkıntısı çektikleri ortaya çıktı. En rahatsız edici ayrıntı ise, oğullarının ortadan kaybolduğu gün eve koştuğunu söyleyen annelerinden, çocukların sığırları taşımak için yardıma ihtiyacı olan bir adamdan iş teklif ettiğini ve çocukların da heyecanla cuma günü sabahın ortasında evden ayrıldıklarını idda etmesi oldu. Cesetler ise Pazartesi günü bulundu.

Duran Saavedra Aldemar, 1998'de Quindio eyaletinde Başsavcılık ofisinin Kolombiya versiyonu olan Fiscalía General de la Nación'da 31 yaşında bir ceza soruşturmacısıydı. Bir hevesle, benzer vakalar için eyaletin kayıtlarını kontrol etti ve yıllar öncesine uzanan 13 çözülmemiş vaka buldu. Çeşitli fakir ve muhtaç erkek çocukların tüm bedenleri boyun, göğüs ve kasıklarında bıçak yaralarıyla bulunduğunu ve çoğunun cinsel saldırıya uğradığı belirtildi. Genç erkeklerin cesetlerinin en az 1992'den beri Kolombiya'nın ormanlık tepelerinde göründüğünü keşfetmek için araştırmayı komşu eyaletlere genişletildi. Toplamda, Kolombiya'nın 32 eyaletinden 13'ünde profille eşleşen en az bir vaka vardı. Tüm bunlar ülkenin bir seri katille uğraştığına dair oldukça ikna edici kanıtlar gibiydi. 

Ve yine de, bu fikirde olmayan bir çok insan vardı.

Ceza soruşturmacısı "Yöneticilerimiz burada bir seri katil olabileceğine inanmadı" dedi. “Bizim için 20 yıl önce, bu suç niteliklerine sahip bir dava, pembe dizi ya da film gibi bir şeydi. Kolombiya'da seri katillerimiz olduğunu asla hayal etmemiştik. "

1970'lerden beri seri katilleri mitolojik hale getiren bir kültürde büyüyen herhangi bir batılı için, bir polis departmanının böyle bir cinayet modeli bulabileceği ve en kötüsünden dahi şüphelenmeyeceği fikri saçma görünüyor olsa da tam olarak yaşanan buydu.

Bu dava, hem Kolombiya Polisinin seri cinayetin işaretlerini tespit etme becerisi hem de ülkenin kendine özgü bir sorunu olduğunu fark etmesi açısından bir dönüm noktasıydı. Kolombiya daha önce seri katillerle uğraşmakla kalmamış, aynı zamanda dünyanın en azılı suçlularının bazılarına da ev sahipliği yapmıştı.

Aldemar ve ekibi katili bulduğunda, 42 yaşındaki Luis Garavito adında bir serseri olduğu ortaya çıktı. Garavito, genç çocuklarla arkadaş olur ve onlara işkence etmek, tecavüz etmek ve öldürmek için küçük işler teklif ederek onları tecrit ederdi. Nihayet 1999'da işlediği suçları itiraf ettiğinde, resmi olarak 138 cinayetle öldürüldü ve onu dünyanın en tehlikeli katili yaptı - bugün hala elinde tuttuğu bir rekor *

Ancak bu rekor, sadece 20 yıl önce 110 genç kızı öldüren ve bugün hala iki numaralı dünya rekorunu elinde tutan (yine) Kolombiyalı Pedro López'in kurbanlarından çok daha fazla değildi. Ve sonra López ile benzer bir dönemde Kolombiya ve Ekvador'da genç kızları boğan Daniel Camargo Barbosa vardı. "Kurban sayısına göre seri katillerin listesi" başlıklı bu oldukça çirkin Wikipedia sayfasında onu beş numaraya yerleştiren 71 onaylanmış kurbanı vardı.

Birlikte, bu Kolombiyalı erkekler dünyanın en iyi beş cinayet kayıtlarından üçüne sahip. Ülkenin kana bulanmış kokain ticaretiyle bağlantılı insanlar değiller, herhangi bir askeri cuntaya karışmamışlar. Bunun yerine, psikopat ve sadist bir öldürme zorunluluğu tarafından motive edildiler, ki bunu yıllarca pek dikkat çekmeyen bir adalet sistemi etrafında engellemeden uyguladılar. Soru şu: neden Kolombiya? Bu tür canavarları üreten ve barındıran bu küçük, dindar Katolik ulus hakkında neler biliyoruz ?

Luis Garavito'nun soruşturmasında ortaya çıkanlar cevap anahtarı niteliğinde. 

Dedektif Aldemar, delillerini üstlerine götürüp seri katil teorisini açıkladığında, şiddetin olağandışı olduğu için değil, alıştıkları türden olmadığı için şüpheyle karşılık verdiler.

"Kolombiya'da birçok şiddet türüne katlandık: siyasi şiddet, silahlı çatışma şiddeti ve bu nedenle bazı açılardan [bu şiddet] belirli karakterlerin gizlilik içinde hareket etmesine izin verildi. Tüm bunlar davalar etrafında bir dizi delil belirleyemeyeceğimiz, durduramayacağımız, yakalayamayacağımız veya oluşturamayacağımız anlamına geliyordu. " diye belirtmiş Dedektif Aldemar.

Aldemar'ın kastettiği şey, Kolombiya toplumunda şiddetin neredeyse normalleşme şekli. Ardışık seri katillerin nasıl "gizlilik içinde çalıştıklarını" anlamak için kısaca incelemeye değer bir tarih.

Dünyanın en ölümcül 3 seri katiline ev sahipliği yapan Kolombiya hakkında daha fazla bilgi için takipte kalın.

 

Özgün İçerik

 

 

 

 


Nursena Kılıç

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Nursena Kılıç..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.