Öğrenci Kariyeri Banner

New York'tan, Amerika'nın Tarihine Geçecek Karar!

New York'tan, Amerika'nın Tarihine Geçecek Karar!

Dünyanın en gözde şehirlerinden biri olan New York, ilginç bir haberle gündem oldu. Gelen haberlere göre New York, ABD’de kent merkezine araçla girişlerden ücret alma başlayacak ilk kent oluyor.

New York, Amerika'nın tarihine geçecek bir karara imza attı. Alınan karara göre kente araçla girişler ücretli olacak. Manhattan’a girişin bedeli 9-23 dolar arası olacak. Avrupa’nın 7 kentinde uygulanan ve trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen sistemi Cumhurbaşkanı Erdoğan da İstanbul için dile getirmişti.

İstanbul'a Girişler Ücretli Olabilir!

Küresel finansın merkezi New York, yakın zamanda ülkede kent merkezine araçla giriş yapandan ücret alınan ilk kent olacak. Yıllardır tartışılan ve New Yorkluların gündeminde olan konu için Biden yönetimi de onay verdi ve çalışmalar resmen başlatıldı.

CNN’de yer alan habere göre, trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen uygulama için yakında resmi karar çıkartılacak ve önümüzdeki bahar aylarında uygulamaya konulacak. Resmi karar henüz açıklanmadı. Ancak basına yansıyan haberlere göre, trafik yoğunluğunun olduğu saate ve araçların büyüklüğüne göre, merkezine giriş yapanlar 9 ila 23 dolar (210 ila 538 Türk Lirası) arasında ücret alınacak. 

Söz konusu sistem, Avrupa'nın 7 kentinde; Londra ve Durham (İngiltere), Stockholm ve Göteburg (İsveç), Milano (İtalya), Znaym (Çekya) ve Valletta (Malta)'da uygulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul için gündeme getirmiş, Londra’yı örnek göstermişti.

Erdoğan 22 Mart’ta katıldığı bir TV programında, İstanbul’da şehir merkezine araçla girişin ücretli olması gerektiğini dile getirmişti. Londra’da bahsi geçen bölge, 8.8 kilometre çapında, 19 kilometre uzunluğundaki Merkez Ring Bölges. Bu bölgeye Pazartesi’den Cuma’ya sabah 7’den akşam 6’ya, haftasonu da öğlen 12’den akşam 6’ya kadar araçla girişin günlük bedeli 15 sterlin (yaklaşık 350 lira). 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.