Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix, Yeni Sansür Karşıtı Politikasını Açıkladı!

Netflix, Yeni Sansür Karşıtı Politikasını Açıkladı!

Netflix, şirket kültürünü 5 yıl sonra ilk defa yeniledi ve çalışanları için yeni standartlar belirledi. Bunlardan en öne çıkanıysa şirketin sansür karşıtı anlayışını daha da vurgulayıcı şekilde vermesi oldu.
Çevrimiçi dizi ve film platformu olarak uzun yıllar sektöre yön veren Netflix, geçtiğimiz haftalarda 10 yıldan fazla sürenin ardından ilk kez üç aylık bir dönemde abone kaybettiğini açıklamıştı.

Birinci çeyrekte toplam 200 bin abone kaybedildiğinin açıklanmasıyla birlikte Netflix hisseleri dibi boylamış, platform da birçok projesini iptal etmişti.

Netflix Culture (Netflix Kültürü) isimli belge yenilendi ve Netflix, özellikle çalışanlarını ilgilendiren pek çok önemli değişikliğe imza attı. Ancak bu değişikliklerden bazıları, doğrudan izleyiciye de yansıyacak değişikliklerdi.

Herkes Her Şeyi Sevmeyecek veya Kabul Etmeyecek!

Yaklaşık beş yıl sonra ilk kez değişen Netflix Kültürü’nde öne çıkan yeniliklerden birisi, ‘Sanatsal İfade’ başlığıydı. İçeriklerin çeşitliliğine vurgulanan ve herkesin her şeyi beğenmeyeceğine dikkat çeken bu başlıkta bir ifadeyse herkesin dikkatini çekti:

“Hizmetimizdeki her şeyi herkes sevmeyecek veya kabul etmeyecek. Her başlık farklı olsa da onlara aynı ilkeler temelinde yaklaşıyoruz: birlikte çalışmayı seçtiğimiz yaratıcıların sanatsal ifadelerini destekliyoruz; çeşitli izleyiciler ve zevkler için programlar yapıyoruz; Netflix'in belirli sanatçıları veya sesleri sansürlemesi yerine izleyicilerin kendileri için neyin uygun olduğuna karar vermelerine izin veriyoruz.

Çalışanlar olarak, bazı başlıkları kendi kişisel değerlerimize aykırı bulsak da Netflix'in çeşitli hikayeler sunduğu ilkesini destekliyoruz. Rolünüze bağlı olarak, zararlı olduğunu düşündüğünüz başlıklar üzerinde çalışmanız gerekebilir. İçerik genişliğimizi desteklemekte zorlanıyorsanız, Netflix sizin için en iyi yer olmayabilir.”

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.