Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix Türkiye, Dünya Standartlarında Eğitim Programı Başlatıyor!

Netflix Türkiye, Dünya Standartlarında Eğitim Programı Başlatıyor!

Netflix Türkiye, sektöre yeni yetenekler kazandırmak amacıyla dünya standartlarında dizi uyarlama eğitimi vermeye başlıyor. 

Netflix Türkiye, Impact Hub İstanbul ve Tatino Films iş birliğiyle yeni bir dizi uyarlama eğitimini hayata geçiriyor. Söz konusu eğitim programı, Netflix Adaptation Lab adı altında yazar ve yapımcıların farklı türlerdeki eserleri dünya genelinde izlenecek dizilere uyarlamalarının yöntemlerini öğrenmelerine imkan verecek.

Projeler Netflix Yöneticilerine Sunulabilecek!

Eğitim programına başvurular, 27 Mart - 12 Nisan tarihleri arasında Impact Hub İstanbul web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Programa kabul edilen katılımcılar, dünya çapında tanınan sektör profesyonellerinden mentorluk alacak ve eğitim ve atölye çalışmaları sayesinde yeteneklerini geliştirme fırsatına sahip olacaklar. Programın sonunda ise projelerini Netflix yöneticilerine sunarak sektörde kendilerine yer edinme şansı yakalayacaklar.

Netflix Adaptation Lab, eğlence servisinin kreatif sektörü geliştirmek ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla uygulamaya koyuluyor. Türkiye'de gerçekleştirilen Grow Creative projeleri arasında, Güney California Üniversitesi desteğiyle düzenlenen Yaratıcı Yapımcılık Programı, Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığıyla açılan Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı Dersi, Tatino Films ve Impact Hub İstanbul iş birliği ile sunulan Netflix Series Lab projesi ve Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamındaki Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu ile iş birliği gibi pek çok farklı girişim mevcut.

Dizi uyarlama eğitimi programı, Netflix Türkiye'nin sektöre katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü projelerden biri. Dizi uyarlama alanında deneyim kazanmak isteyen bağımsız yazarlar ve kreatif ekipler için büyük bir fırsat olan bu programa dileyen herkes başvuru yapabilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.