Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'ten Sporseverlere Müthiş Haber!

Netflix'ten Sporseverlere Müthiş Haber!

Netflix, futbol müsabakaları başta olmak üzere birçok sporu ve olimpiyatlar gibi etkinlikleri platforma getiriyor. İddialara dev platform, Premiere Lig dahil birçok ligteki futbol maçlarını ve çeşitli spor müsabakalarını yayınlamaya başlayacak.

Netflix, rakip sayısının artması sebebiyle abone sayısında ciddi kayıplar yaşıyor. Bu sebeple şirket geliri de beklendiği gibi artış göstermediği için, abonelik ücretlerine yapılan zamdan reklamlı uygun fiyatlı paketlere kadar birçok taktik uygulamaya sokuldu. Şimdi ise futbol başta olmak üzere spor müsabakalarını Netflix aboneleriyle buluşturmak için harekete geçiyor.

Tüm Büyük Ligleri Alacak!

Bir süredir Netflix yöneticilerinin futbol müsabakaları başta olmak üzere basketbol, voleybol ve tenis maçlarını platforma getirmeye ve entegre etmeye çalıştığı hakkında dedikodular duyuluyor. Ancak bugüne kadar somut bir adım atılmamıştı.

Bugün ise şirketin birden fazla ligin ve çeşitli etkinliklerin yayın haklarını almak için sessizce araştırmalar yaptığı ve masa altı teklifler verdiği ortaya çıktı. Şirketin olanakları çok fazla olduğu için Premier Lig’den NFL’ye ve olimpiyatlara kadar kadar tüm büyük ligleri ve etkinlikleri almak istediği belitiliyor.

Bu adımın mutlak başarı getirecek gibi görünüyor. Çünkü 2 yıldan kısa bir süre önce kurulan Exxen platformu bile hem reklamlı paketleri hem de Avrupa futbol müsabakalarını yayınlayarak 1.5 milyon abone sayısını yakaladı.

Netflix’in de önümüzdeki sezon futbol müsabakalarını yayınlamaya başlayacağı konuşuluyor. Konuya ilişkin açıklama yapan bir şirket yetkilisi de doğru ligler ile sağlanacak anlaşma sonrası platformun buna hazır olduğunu ifade etti.

Güncel Netflix Türkiye abonelik ücretleri:

  • Temel Plan: 45,99 TL - Tek cihaz
  • Standart Plan: 69,99 TL - İki cihaz
  • Özel Plan: 93,99 TL - Dört cihaz

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.