Öğrenci Kariyeri Banner

Apple ve Amazon Hakkında Büyük Suçlama!

Apple ve Amazon Hakkında Büyük Suçlama!

Apple ve Amazon'a müşterileri tarafından dava açıldı. Müşterileri dolandırdıklarına dair açılan davada ortaya atılan iddialar her geçen gün artıyor.

Teknolojinin devlerinden Apple, Amazon ile yaptığı gizli anlaşma yüzünden dolandırıcılık iddialarıyla suçlanıyor. Açılan toplu davada, olması gerekenden daha yüksek ödeme yapan müşterilere tazminat ödenmesi isteniyor.

Her iki büyük şirkete açılan davada şikayetçi olan taraf, Apple'ın üçüncü taraf satıcıların kaldırılmasına yönelik Amazon'la gizli anlaşma yapıldığını iddia ediyor. Bu iddia, daha önce de Hagens Berman Law tarafından da benzer olaylar dolayısıyla dile getirilmişti.

Fazla Ücretin Geri Ödenmesini İstiyorlar!

Apple, 2018 yılında Amazon'la anlaşma yaparak iPhone ve iPad modellerini satmaya başlamıştı. Bu ortaklıktan önce Apple ürünlerininin satışını sadece üçüncü taraf tedarikçiler yapabiliyordu. Davaya göre Amazon'daki 600 iPhone ve iPad satıcısının 593 tanesi kapatıldı. Böylece Apple otomatik olarak platformdaki lider satıcı oldu. 

Bunların üstüne iPhone ve iPad fiyatlarının da daha yüksek meblağlarda tutulduğu belirtildi. E-ticaret sitesinin yüzde 20'den fazla pay aldığı da söylentilerden sadece biri. Dava dosyasında Apple'ın Amazon'daki satıcılar için sınırlama talep ettiği ve şirketin de bunu kabul ettiği görülüyor.

Davanın en güçlü noktası ise Amazon'un her özel etkinlikte Apple ürünlerine indirim yapması olarak işaret ediliyor. Avukatlar, dava sonucunda müşterilerden alınan fazla ücretlerin tazminat olarak geri ödenmesini talep ediyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.