Öğrenci Kariyeri Banner

Apple, Yazılımcılara 100 Milyon Dolarlık Destek Verecek!

Apple, Yazılımcılara 100 Milyon Dolarlık Destek Verecek!

Apple, kaybettiği dava sonrası başlattığı yardım fonu aracılığıyla yazılımcılara 100 milyon dolarlık bir destek sağlayacak. Teknoloji devi, davadaki kriterleri karşılayan App Store geliştiricilerine 25-30 bin dolar arasında ödeme yapacak.

Teknoloji devi Apple, App Store geliştiricilerine yönelik 100 milyon dolarlık bir destek programı başlattı. Small Developer Assistance Fund (Küçük Geliştirici Yardım Fonu) olarak adlandırılan bu destek, App Store komisyonları sonrasında kaybettiği bir davanın sonucu olarak gelişti.

25-30 Bin Dolar Arası Ödeme Alacaklar

Geçtiğimiz yıl App Store’da uygulaması olan yazılım geliştiriciler tarafından açılan dava, Apple’ın kaybetmesiyle bitmişti. Dava dosyasına göre yazılımcılar, App Store’daki uygulamalarının gelirlerinden endişe duymaya başlamıştı ve daha az komisyon alıyordu. Apple ise davayı sonlandırmak için Small Developer Assistance Fund’ı kabul etmek durumunda kaldı.

Teknoloji devinin bu yardım fonuna nihayet başladığı belirtildi. Twitter’dan açıklamalarda bulunan bazı yazılımcılar, çeşitli miktarlarda ödeme aldı. Davadaki kriterleri karşılayan App Store geliştiricilerinin 25-30 bin dolar arasında ödeme alacağı tahmin ediliyor.

Apple’ın fonlaması için kayıtlar Mayıs ayında sonlandı. Ancak fondan yararlanmak isteyen geliştiricilerin 4 Haziran 2015 ile 26 Nisan 2021 arasında App Store’da ücretli veya uygulama içi satın alma/abonelik sistemine sahip bir uygulamaya üye olması gerekli.

Dava kapsamında App Store geliştiricileri ve Apple arasında varılan anlaşma, Small Developer Assistance Fund’a ek olarak kullanıcılar ile ilgili bazı değişiklikleri de barındırıyor. Apple’ın yeni fiyatlandırma katmanlarını kabul etmesi ve yüzde 15 indirimli App Store komisyonu uygulaması gerekli.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.