Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'ten 2 Yeni Kitap Uyarlaması!

Netflix'ten 2 Yeni Kitap Uyarlaması!

Netflix, geçtiğimiz yıl çok okunan bazı kitapları filme uyarlamış ve oldukça beğeni toplamıştı. Platform bu yıl da çok okunan ve eleştirmenlerden tam not alan 2 kitabı diziye uyarlama kararı aldı. 

Netflix, 2022'de Blonde'dan All Quiet on the Western Front'a, The Gray Man'den Lady Chatterley's Lover'a kadar birçok popüler kitabın uyarlamasını izleyicilerle buluşturdu. Bu durum bu yıl da devam edecek gibi görünüyor. 

2023'te Netflix'e gelecek ilk iki kitap uyarlaması tüm zamanların en ünlü bilimkurgu romanlarından biri olan The Three-Body Problem ve Anthony Doerr'in 2014 tarihli savaş romanı ve Pulitzer ödüllü en çok satan kitabı All The Light We Cannot See oldu. 

Dizilerin Konuları:

The Three-Body Problem

Çin'in Kültür Devrimi sırasında geçen hikayede; ordunun dahil olduğu gizli bir proje, uzaylılarla temas kurmak için bir sinyal gönderir ve bu çaba başarılı olur. Sinyal, çökmekte olan bir uzaylı ırkı tarafından algılanır ve Dünya'yı istila etmeye karar verir, bu da her türlü çekişmeyi başlatır ve istilacılarla savaşmak isteyenlerle yardım etmek isteyenler arasında bölünmeler yaratır.

Filmin oyuncu kadrosunda; Liam Cunningham, Eiza Gonzalez, Benedict Wong ve Jonathan Pryce yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise, Akademi Ödülü adayı Derek Tsang üstleniyor. 2008 yılında Çin'de yayımlandıktan birkaç yıl sonra Batı'ya ulaşan roman, aynı zamanda Hugo Ödülü'nü kazanan ilk Asyalı roman olma özelliğine de sahip.

All The Light We Cannot See

All the Light We Cannot See, 2'nci Dünya Savaşı'nın yıkımından kurtulmaya çalışırken işgal altındaki Fransa'da yolları kesişen kör bir Fransız genci olan Marie-Laure ve bir Alman askeri olan Werner'in hikayesini ele alıyor.

Yapımcılar arasında Dan Levine ve Josh Barry'nın yer aldığın filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimler şöyle; Aria Mia Loberti, Mark Ruffalo, Hugh Laurie, Louis Hofmann, Lars Eidinger ve Nell Sutton.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.