Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'te Şifre Paylaşımını Durduracak Özellik Kullanıma Sunuldu!

Netflix'te Şifre Paylaşımını Durduracak Özellik Kullanıma Sunuldu!

En popüler çevrimiçi dizi ve film platformları arasında yer alan Netflix, şifre paylaşımını durdurmaya yönelik yeni bir özelliği kullanıma sundu. Bu yeni özellik ile kullanıcılar, istemediği kişileri Netflix hesabından atabilecek.

Netflix yaşadığı büyük abone kaybından sonra hem abone sayısını artırmak hem de ücretsiz şifre paylaşıma son vermek adına çalışmalarını sürdürüyor. Reklamlı Netflix aboneliğini 10'dan fazla ülkede kullanıma sunan Netflix'in yeni özelliğinin adı ise "Erişim İzinlerini ve Cihazları Yönet" olarak açıklandı.

İstemediğiniz Kişileri Atabileceksiniz!

Netflix'in yeni özelliği olan "Erişim İzinlerini ve Cihazları Yönet"in, hesabınıza giriş yapan son cihazları görüntülemeye ve belirli cihazlarda oturumu kapatmanıza olanak sağladığı belirtiliyor. Böylece "İstemediğim kişileri Netflix hesabımdan nasıl atarım?" diye düşünenler bu özellik sayesinde o kişileri ve onların oturum açılmış cihazlarını Netflix hesabından çıkartabilecek.

Netflix bu özelliğin üyelerin hesap güvenliklerini yönetmelerine yardımcı olacağını vurguladı. Netflix'in yeni özelliği web, iOS ve Android'de dünyanın her yerindeki Netflix aboneleri tarafından kullanılabilecek. Platformun gelecekte evlerinin dışında yaşayan arkadaşları ve aileleriyle şifrelerini paylaşmaları durumunda kullanıcılarından ücret almaya başlayacağı da söylenenler arasında.

Netflix, bazı fikirleri test ediyor olsa da, şifre paylaşımına yönelik kısıtlamalarla ilgili tüm planlarını ayrıntılı olarak paylaşmıyor. Şirket son olarak, hesap paylaşımını ücretli hale getireceğini önümüzdeki yılın başlarında başlatacağını açıklamıştı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.