Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix Merakla Beklenen Yeni Özelliğini Duyurdu!

Netflix Merakla Beklenen Yeni Özelliğini Duyurdu!

Netflix, TV sürümlerine kullanıcı deneyimini iyileştirecek yeni bir özellik eklendiğini duyurdu. Bu özellik ile birlikte Netflix'teki altyazıların boyut ve stilleri değiştirilebilecek.

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformlarından Netflix, hizmeti akıllı televizyonları üzerinden kullananlar için önemli bir değişiklik yaptı. TV uygulamasını güncelleyen platform, bu sayede kullanıcıların altyazılarda ayar yapmasına izin veriyor.

Türkçe Dublaj Sevmeyenler Sevinecek!

Netflix'in yaptığı değişiklik, en çok da Türkçe dublajdan hoşlanmayan kullanıcıları sevindirecek. Çünkü TV'de Netflix açan kullanıcılar, artık altyazının boyutunu, stilini ve hatta rengini bile istedikleri şekilde değiştirebilecekler. Tüm kullanıcılar, televizyon boyutunun elverdiği ölçüde en büyük puntoya sahip altyazıyı seçebilecek. 

Bazen Netflix'te bir dizi izlerken altyazının belirli bir bölümü, ışıklandırmadan kaynaklı olarak görünmez olabiliyor. Gelen güncelleme sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor.

Kullanıcılar, altyazıya koyu veya açık siyah gölge efekti verebilecekler. Ya da beyaz bir arka plan üzerinde siyah renkli altyazılar kullanabileceksiniz. Kontrast nedeniyle görme sorunu yaşayanlar, siyah zemin üzerine sarı renkli altyazı da seçebilecekler. Netflix'in televizyonlar için oluşturduğu yeni özellik, an itibarıyla tüm kullanıcılara dağıtılmaya başladı. Türkiye'deki Netflix aboneleri, bu yeni özelliği muhtemelen birkaç gün içerisinde kullanabilecekler.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.