Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'in Reklamlı Abonelik Sistemiyle İlgili Yeni Gelişme!

Netflix'in Reklamlı Abonelik Sistemiyle İlgili Yeni Gelişme!

Netflix'in reklamlı aboneliği hakkında yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Son gelen haberlere göre; Netflix, ortaklarına çocuk programlarının reklamsız kalacağını söyledi.

Netflix, rakibi Disney Plus'ın Mayıs ayında aldığı bir kararla çocuk programlarında reklam yayınlamaması tercihini kendi reklamlı aboneliğinde de uygulamayı planlıyor. Bloomberg tarafından yapılan açıklamaya göre; Netflix, ortaklarına çocuk programlarının reklamsız kalacağını söyledi.

Kaynaklar ayrıca orijinal filmlerin başlangıçta reklamsız kalacağını, bunun da muhtemelen yüksek bütçeli içeriklerin reklamlarla mahvolmasını istemeyen film yapımcılarını rahatlatacağını belirtti. Ancak her hâlükârda "Stranger Things", "Bridgerton" ve "Squid Game" gibi orijinal içeriklerin reklamlı olacağı söyleniyor.

Yılda Yaklaşık 4 Milyar Dolar Elde Etmesi Bekleniyor!

Yayıncı, çocukların programlarını reklamsız tutacak olursa bu, son abone kaybını telafi etmeye yardımcı olabilir. Bazı ebeveynler, yüksek fiyat nedeniyle hizmetten vazgeçmiş olabilir, bu nedenle daha ucuz olan reklamlı abonelik seçeneği, çocuklarına reklamsız bir akış deneyimi sunarken paradan tasarruf etmelerini sağlayabilir.

Şimdilik Netflix'in reklamlı paketleri hakkında bilenen tek şey 2023'te hizmete gireceği. Ancak analistlere göre Netflix, çevrimiçi video reklamcılığında en önde gelen şirketlerden biri olacak ve yılda yaklaşık 4 milyar dolarlık reklam geliri elde edecek

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.