Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'in En Etkileyici 10 Belgeseli!

Netflix'in En Etkileyici 10 Belgeseli!

Ürettiği içeriklerle büyük kitlelere hitap eden Netflix, sunduğu kısa belgesellerle izleyiciyi kendisine çekmeyi başarıyor. Bu platform yayın hayatına başladığından beri oldukça büyük bir kitleyi peşinden sürüklüyor. Özellikle kısa süreli Netflix belgeselleri hem zaman tasarrufu yapmamızı hem de eğlenmemizi sağlıyor. Hem faydalı hem şaşırtıcı bazı Netflix belgesellerini sizler için derledik:

Netflix'in En Etkileyici 10 Belgeseli!

1. Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

2016 yapımı bu belgeselde bir sunucu dünyada ün salmış hapishanelere giderek mahkum gibi bir hafta geçiriyor. Böylece hapishane şartlarını, mahkumların hangi şartlarda yaşadıklarını deneyimliyor. Bu belgesel dizisini etkileyici kılan özelliklerden biri de ikinci sezondan itibaren programı suçsuz olduğu halde Birkeşik Krallık'ta 13 yıl hapis yatmış Raphael Rowe'un sunması. Tüyler ürpertici ve ilginç olan bu belgeselin IMDB puanı 6.8'dir.

2. Rotten

Oldukça özgün bir konuya sahip olan bu belgesel küresel gıda tedarik zincirindeki yozlaşmayı işliyor. 2008 yılında ilk sezonu yayınlanan belgeselde her bölüm gıda üretiminin perde arkası aralanıyor, israf ve oluşabilecek gerçek tehlikeler inceleniyor. Aynı zamanda belgesel üreticilerle ve dağıtıcılarla yapılan röportajları da içeriyor. Büyük gıda şirketlerinin yanlışları ortaya çıkarılıyor. Bu sıradışı belgeselin IMDB puanı 7.0'dir.

3.Minimalizm

Herkesin birden fazla arabasının, birden fazla evinin olmasını istediği günümüz dünyasında 2015 yapımı The Minimalists buna karşı bir başkaldırı gösteriyor. Joshua Fields Millburn ve Ryan Nicodemus yaptıkları podcast, blog paylaşımları ve belgesel ile minimalist bir hayatı tanıtıyor ve teşvik ediyor.  Ders verici nitelikte olan bu belgeselin IMDB puanı 6.7'dir.

4. Dünyanın En Sıra Dışı Evleri

2017 yılı İngiliz yapımı bu belgesel emlak tutkunu Caroline Quentin ve ödüllü mimar Piers Taylor tarafından sunuluyor. Dünyanın En Sıra Dışı Evleri’nde sunucularımız Norveç, ABD, İspanya, Japonya vb. dünyanın dört bir yanından birçok ülkeyi geziyor. Gittikleri ülke ve şehirlerde mimarların alışılmadık konumlarda tasarladıkları sıradışı evleri inceliyorlar. Seyirciyi ekrana bağlayan bu belgeselin IMDB puanı 7.6'dır.

5.Evil Genius

2018 yapımı Evil Genius belgeseli boynunda bir bomba ile bir bankayı yangın yerine çeviren pizzacı Brian Wells’in dehşet verici ölümü ile başlıyor. Bu gerçek suç hikayesini, tarihin en ünlü soygunlarından birine şahitlik etmek için izleyebilirsiniz. Suç temalı bu belgesin IMDB puanı 7.6'dır.

6. Bleeding Edge

Orijinal Netflix belgesellerinden Bleeding Edge, tıp sektörünün gerçeklerini ve perdenin arkasındakileri gözler önüne seriyor. 2918 yapımı bu belgeselin konusu, "Tıp alanında kullanılan gelişmiş teknolojik aletlerin öngörülemeyen sonuçlarına bir bakış” olarak açıklanabilir. Konusu oldukça özgün olan bu belgeselin IMDB puanı 7.7'dir.

7. Chef’s Table

Bu program Netflix'in ilk orjinal belgeseli olması açısından önemli bir yere sahiptir. 2015 yapımı Chef’s Table'da, dünyanın farklı yerlerindeki usta şeflerin hayata bakışları, yetenekleri ve yemek dünyasına olan tutkuları seyirciye sunuluyor.Bu program sayesinde ünlü şeflerinin dünyalarına uzaktan da olsa tanık oluyoruz. Netflix'in ilk orijinal belgeseli olan Chef's Table'ın IMDB puanı 8.6'dır.

8. Cowspiracy: Sürdürülebilirliğin Sırrı

Orijinal adı Cowspiracy: The Sustainability Secret olan 2014 yapımı program küresel ısınma, su kullanımı, ormansızlaşma ve ölü okyanus bölgeleri dahil olmak üzere pek çok çevresel sorunu ortaya koyuyor. Hayvancılığın çevre üzerindeki etkisini üzerinde durarak birkaç çevre organizasyonunun bu konudaki politikalarını inceliyor. 2014 yapımı bu belgeselin IMDB puanı 8.3'tür.

9. Making a Murderer

2015 yapımı suç belgeseli Making a Murderer, gerçek olaylardan uyarlamıştır. Belgeselin konusu suçlu olmadığı halde cinsel saldırıdan ve cinayete teşebbüsten yargılanan ve suçlu bulunan, hapiste 18 yıl geçiren Steven Avery’in hikayesidir. Tüyler ürpertici bu programın çekimleri 10 yılda tamamlanmıştır. Belgesel insanların dikkatini çekti ve  Steven Avery’nin Beyaz Saray tarafından affedilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Tüyler ürpertici bu belgeselin IMDB puanı 8.6'dır. 

10. Unacknowledged: Yok Sayılan Kanıtlar

2017 yapımı dünya dışında yaşam olup olmadığı konusu üzerinde duran bu belgesel, Dr. Steven Greer ve onun 20 tanığının Washington DC’de düzenlediği konferansla başlıyor. Bu konferansta uzaylılarla ilgili yıllardır örtbas edilen bilgiler gözler önüne seriliyor.  Greer’ın şu sözleri hepimizin tüylerini ürperten nitelikte: “ Özellikle belirtmek istiyorum, başka bir yerden gelen yaşam formlarının bize karşı saldırgan olduklarına dair bir belge yok. Ancak bizim saldırganlığımızdan endişe duyduklarına dair bir hayli kanıt var.” Bizi uzayın derinliklerine götüren bu belgeselin IMDB puanı 7.1'dir. 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.