Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'in Çarpıcı Dizisi '1899' Hakkında Büyük Suçlama!

Netflix'in Çarpıcı Dizisi '1899' Hakkında Büyük Suçlama!

Popüler çevrimiçi dizi platformu Netflix'in yeni çıkan bilim kurgu dizisi 1899, intihal suçlamasıyla karşı karşıya. Brezilyalı bir çizgi roman yazarı, eserinin çalınarak diziye uyarlandığını iddia etti.

Netflix'in kafa açan bilim kurgu dizisi Dark'ın yapımcılarının üstlendiği 1899 dizisinin bu senenin en dikkat çeken yapımlarından birisi olması bekleniyordu. Eleştirmenlerden tam not almayı başaran 1899, ilginç senaryosuyla kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çekti. Ancak senaryonun orjinal olmadığı iddia edildi.

Çizgi Romanından Çalındığını İddia Etti!

Brezilyalı çizgi roman yazarı Mary Cagnin, 1899 dizisi senaryosunun 2016 yılında yayınladığı bir çizgi romandan çalındığını söyledi.

Twitter'dan paylaşımlar yapan çizgi roman sanatçısı Mary Cagnin, "Şoktayım. 1899 dizisi 2016'da yayımladığım Black Silence çizgi romanıyla birebir aynı." ifadelerini kullandı. Şimdilik dizinin yapımcılarından Mart Cagnin'in iddialarına karşı bir açıklama yapılmadı. 

Black Silence ile 1899 Arasındaki Benzerlikler Şöyle:

Sanatçının iddialarına göre 2016 yılında yayımladığı Black Silence romanı, 1899 dizisiyle neredeyse birebir aynı. Ayrıca hikayelerin de birbirine paralel bir şekilde ilerlediği iddia ediliyor. Sanatçıya göre 1899 dizisinde görülen gizemli piramit, gözlerin önemi, gemideki gizemli ölümler ve tuhaf olaylar dahil her şey çizgi romanla aynı.

Yapımcıların Black Silence romanına nasıl ulaştığı hakkında açıklamalar yapan sanatçı, 2017 yılında Gothenburg Kitap Fuarı'nda pek çok panele katıldığını söyledi. İddiasına göre yapımcılar burada sanatçının hikayesini beğendi ve çalarak diziye uyarladı.

1899'un yaratıcılarından olan Baran Bo Odar, Instagram hesabından iddialarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ne yazık ki sanatçıyı, eserini ya da çizgi romanını bilmiyoruz. Kendimizi sanatçı olarak hissettiğimiz gibi asla başka sanatçılardan çalmayız. Ona da ulaştık, umarım bu suçlamaları geri alır. İnternet tuhaf bir yer haline geldi."

1899 Dizisinin Fragmanı:

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.