Öğrenci Kariyeri Banner

35 Yaş Üstü Kadınların Üniversiteye Girmesi Hakkında YÖK'ten Yeni Karar!

35 Yaş Üstü Kadınların Üniversiteye Girmesi Hakkında YÖK'ten Yeni Karar!

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversiteye girecek olan kadınlar için yeni bir çalışma hazırladıklarını açıkladı. Özvar, "Kadınlarımıza yükseköğretimde yeni bir kapı açıyoruz, 35 yaş üzerindeki kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacağız" diye konuştu.

YÖK Başkanı Özvar, üniversiteye girecek lise mezunlarının hakkına halel getirmeden 35 yaş üstü kadınların da ayrı bir kulvarda yüksek öğretime katılabileceği şekilde bir kontenjan çalışması yaptıklarını belirtti.

2023'e Kadar Müjde Verilecek!

YÖK'ün yükseköğretim sistemine ilişkin sorularını yanıtlayan Özvar, Geçmiş yıllarda yükseköğretime erişim konusunda engelleri olan veya bir şekilde okumak istediği, başarabildiği halde gerek imkanlar gerek şartlar dolayısıyla yükseköğretime katılamayan, üniversitelere erişemeyen 35 yaş ve üzeri kadınların yükseköğretime katılmaları için proje başlattıklarını söyledi.

Özvar, şu bilgileri verdi:

"35 yaş üstü kadınlarımız için diğer öğrencilerimizin gireceği kontenjanları kullanmadan yani yeni üniversiteye girecek veya tekrar üniversiteye girecek lise, mezunlarının hakkına halel getirmeden onların da ayrı bir kulvarda yüksek öğretime katılabileceği şekilde bir kontenjan çalışması yapıyoruz. Bu vesileyle inşallah üniversite sınavına girecek 35 yaş üstü Türk kadınları, kendileri için eğer sınavı elbette başarabildikleri takdirde arzu ettikleri puanları alabildikleri takdirde üniversitelere girebileceğini şimdiden duyurmak isterim."

"35 yaş üstü kadınlara ek kontenjan konusunda 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı için bir müjde verebilir misiniz?" şeklindeki soru üzerine Özvar, "Bunun için büyük bir gayret içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.

Yurt Dışında Araştırmaya Destek Geliyor!

YÖK'ün uluslararası bilim diplomasisi alanında yürüttüğü çalışmalara ilişkin soru üzerine Erol Özvar, üniversitelerin uluslararası etkileşimlerinin önemini vurguladı. Uluslararası etkileşimin uluslararası hareketlilik ile mümkün olduğunu söyleyen Özvar, "Bu sebeple bilim diplomasisi, yükseköğretimde önümüze koyduğumuz en önemli hedeflerden bir tanesidir" diye konuştu.

Uluslararası hareketliliği artırmak adına bazı teşvikleri uygulamaya koyduklarını belirten Özvar, bu kapsamda 2547 sayılı Kanun'a getirilen ek maddeler ile uluslararası saygınlığı olan öğretim elemanlarının Türk üniversitelerinde çalışmalarının kolaylaştırıldığını söyledi.

YÖK Başkanı Özvar, "Türk bilim insanlarının da yurt dışına daha rahat çıkabilmesi ve araştırma yapabilmesi için doktora yapan araştırma görevlilerinin daha kolay yurt dışına çıkması için bir çalışma içindeyiz, destek ilan edeceğiz" dedi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.