Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix, 30'dan Fazla Ülkede Abonelik Ücretlerine İndirim Yaptı!

Netflix, 30'dan Fazla Ülkede Abonelik Ücretlerine İndirim Yaptı!

Netflix, 30'dan fazla ülkede abonelik ücretlerinde indirim yaptığını duyurdu. İndirim yapılan ülkeler arasında ise Türkiye yer almadı.

Dünyanın en popüler sinema ve dizi platformlarından biri olan Netflix, yakın zamanda Türkiye’de fiyat değişikliklerine gitmişti. Yapılan zamların ardından temel üyelik 63,99 TL’ye, en üst seviye üyelik ise 130,99 TL’ye çıkmıştı. Bugün ise dev platformun fiyatlar konusunda dünya çapında farklı bir adım attığı öğrenildi.

Yüzde 60'a Kadar İndirim Uygulandı!

Buna göre Netflix, son birkaç haftada aralarında Ürdün, İran, Kenya, Venezuela, Hırvatistan’ın da bulunduğu 30’dan fazla ülkede hizmetlerinin fiyatlarında indirim uyguladı. İndirimden etkilenenler arasında ABD ve Batı Avrupa’dan ülkeler bulunmuyor. Türkiye’de de bir indirim olmadı.

The Hollywood Reporter’ın aktardığına göre pazar araştırmacısı Ampere Analysis, kararın Güney Amerika, Doğu ve Orta Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Sahra Altı Afrika ve Asya Pasifik gibi bölgelerde görüldüğünü bildirdi. Ayrıca fiyatlarda yüzde 20’den yüzde 60’a kadar varan azalmalarının yaşandığı da belirtti.  

Şirketin indirim kararının ardında, büyük eleştiri alan şifre paylaşımını kaldırma adımının etkilerini yumuşatmak ve kullanıcılar için oluşacak ekstra masrafı azaltmaya çalışmak olabileceği düşünülüyor.

Ayrıca, Netflix’in yerel fiyatlandırma uygulamadığı ve ücretleri dolar kuruna göre belirlediği ülkelerde yüksek enflasyon nedeniyle böyle bir karar almış olabileceği de tahminler arasında yer alıyor.

Netflix yöneticileri, son yıllarda hizmetlerinin çeşitli tüketici türleri tarafından erişilebilir kalmasını sağlamak için fiyat konusunda esnek olabileceğinin sinyallerini vermişti. Aynı zamanda indirimler, Netflix’in büyük bir paya sahip olmadığı pazarlarda yeni abone eklemesini sağlayabilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.