Öğrenci Kariyeri Banner

Nedir Bu IEEE Furyası?

Nedir Bu IEEE Furyası?
Son zamanlarda hemen hemen her üniversitede ismini duyduğumuz bu mühendislik kulübü, teknolojinin her alanına el atmış durumda. Üstelik mühendislik kulübü olmasına rağmen teknolojiyle ve bilimle ilgilenen herkese de kucak açıyor. Bilenlerin gönlüne taht kuran, bilmeyenler için ise tam bir merak konusu olan IEEE’yi biz de sizin için araştırdık.

IEEE’nin temelleri 1884 yılında içlerinde Alexander Graham Bell ve Thomas Edison gibi dönemin önemli bilim insanları tarafından atılmıştır. Önceleri açılımı ''Institute of Electrical and Electronics Engineers'' olan, zamanla diğer mühendislik dallarından ve hatta bilimin dokunduğu her alandan üyeleri olan bu ismin açılımı ''Institute of Engineers and Everyone Else'' olarak değiştirilmiştir.

a

Türkiye’nin 8. bölgede olduğu kuruluş, tüm dünyada toplam 10 bölgeden oluşmuştur. Bu 10 bölge 333 yerel bölge ve 2.000’den fazla öğrenci kolundan oluşmaktadır. Tüm dünya üzerinde 150’den fazla ülkede toplamda 400.000’e yakın üyesi bulunmaktadır.

IEEE’de her yıl ulusal ve uluslararası konferanslar, teknik seminerler, gönüllü aktiviteler, soft skill eğitimleri, sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli workshoplar gerçekleştirilmektedir. IEEE, aynı zamanda üyelerine iş ve staj imkanı da sağlamaktadır.

IEEE’nin kendi platformlarında kişi IEEE patentli makalelere ücretsiz bir şekilde ulaşabilir, teknik konularda mentörlük alabilir, akademik burs imkanlarından yararlanabilir ya da kendi geliştirdiği projenin patentini IEEE üzerinden alabilir. Bugün evimizde kullandığımız modemlerde dahi IEEE patenti bulunmakta!

i2

Daha önce belirttiğimiz gibi bu etkinlikler sadece Türkiye’de olmuyor. İsterseniz yurt dışında düzenlenen bir etkinliğe/konferansa/kongreye katılabilirsiniz. Seçili etkinliklerde IEEE yol masrafınızı dahi karşılıyor!

IEEE’ye üye olduğunuzda her hafta tüm dünyadan teknoloji haberlerinin bulunduğu bir e-dergi mailinize düşüyor. İsterseniz farklı komitelere katılıp sadece bu komitelerle ilgili haberlerin yer aldığı e-dergi ve gazetelere de ulaşabilirsiniz. Sadece öğrenim hayatınızı düşünmeyen IEEE, kariyer hayatınıza hangi alanda devam ederseniz edin gelişiminize destek vereceğini garanti ediyor.

781281

Türkiye’de ise IEEE’nin 9 komitesi bulunmaktadır. Bunlar Power and Energy, Robotic and Automation, Women in Engineering, Computer, Communication, Engineering in Medicine and Biology, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Kardeş Kollar ve Tanıtım komiteleridir. Öğrenci burada okuduğu bölüme ya da ilgi duyduğu alana göre kendisi bir ya da fazla komiteye katılabilir. Ancak bu komitelerin öğrenci kollarında kurulu olması gereklidir. Bu komitelerde öğrenciler güneş enerjili şarj aletler, çeşitli robotlar, drone’lar, yapay zeka ürünleri, 3D yazıcılar ve daha birçok teknolojik proje gerçekleştiriyorlar. Aynı zamanda küçük çocukların teknik disiplinlere yönlendirilmesinden kadın istihdamına, bilgi ve tecrübe paylaşımından köy okullarına yardım projelerine kadar daha birçok toplumsal soruna da duyarlı bir yaklaşımda bulunuyor.

i1

IEEE Türkiye bu kollarda eğitimler vermekte, konferanslar düzenlemekte, teknik geziler organize etmekte ve global yarışmalar düzenlemektedir. Siz de bu yarışmalara katılabilir hatta buralardan ödül dahi alabilirsiniz. Ayrıca global takımlara katılabilir ve IEEE için çalışabilirsiniz.

IEEE Türkiye etkinliklerini takip etmek için TIKLAYINIZ!

Özel İçerik: Firuze Yüksel

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.