Öğrenci Kariyeri Banner

SIM Kartından E-SIMler'e

SIM Kartından E-SIMler'e
Boyutların küçültüldüğü teknoloji çağımızda sıra SIM kartlarına geldi. E-SIM, SIMlerde bulunan tanımlama teknolojisini kullanarak SIM kartlarının devrini kapatacak. Ebedded-SIM (gömülü SIM) teknolojisi hücresel şebekelerde daha uygun bir şekilde bağlanabilme potansiyeline sahip olmasına rağmen 2013'ten bu yana tüketicilerin yararına bir değişiklik göstermedi.

.the-best-sim-only-deals-in-the-uk-august-2017-offers-including-unlimited-internet-from-the-likes-of-tesco-3-and-vodafone

Geçen yıl GSM Alliance'nin (GSMA) birden fazla profil ve cihaza destek getirecek güncellenmiş yönergeleri yayımlanmasıyla Microsoft, Intel ve Qualcomm tümleşik e-SIM'li yeni nesil bağlı PC'ler üzerinde ortaklık yaptılar. Bu sayede e-SIM teknolojisini yakında her türlü cihazda görmemiz mümkün.

pic02

e-SIM'ler, yeni gelecek RSP sürümü aracılığıyla farklı profiller veya hesapları depolayabilme ve bunların arasından geçiş yapabilme imkanına sahip olacak böylelikle kullanıcılar yeni bir SIM karta ihtiyaç duymadan operatör ve numara değiştirebilecekler.

IMG_0494

Qualcomm bunu Snapdragon 835 işlemcisinde sunarken, Intel de XMMTM 7260 modemi ve yeni gelecek XMM 7360 modeminde destekleyecek. SIM kart tepsisine yerleştirilecek bir adaptör sayesinde kullanıcıların da bu teknolojiye geçmesi için yeni bir cihaz satın almasına gerek kalmayacak.

Peki e-SIM'lerin avantajı nedir?

eSIM

e-SIM teknolojisi yeni nesil cihazların daha küçük boyut haline gelmesine de ön ayak olacak. Fiziksel SIM tepsisi gereksinim ortadan kalkması cihaz üreticilerin daha ince LTE özellikli akıllı saatler tasarlamalarına imkan verebilir. Ayrıca giyilebilir teknoloji ürünlerini de etkileyeceği düşünülüyor.

Özel İçerik: Emine Kaya

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.