Öğrenci Kariyeri Banner

Nasıl Pozitif Kalabiliriz?

Nasıl Pozitif Kalabiliriz?

Hepimizin hayatında duygu iniş çıkışları olabiliyor. Bir gün pozitif, bir gün negatif duygular içerisinde olabiliyoruz. Bu da bütün günümüzü haliyle etkiliyor. Peki, hiç nasıl pozitif kalabileceğinizi düşündünüz mü? İşte size yardımcı olacak, ruh halinizi pozitif yönde etkileyecek öneriler.

                                                 

1.Sabah Güzel Bir Kahvaltı Yapın

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Aynı zamanda bu öğün, güne daha zinde başlamamızı sağlamaktadır. Bu da haliyle daha iyi hissetmenizi, günü daha iyi geçirmenizi sağlayacaktır. Bunların yanında sabah kahvaltısı sağlıklı yaşamın en temel maddelerinden birisidir. Uzmanların araştırmaları ise düzenli kahvaltı yapan kişilerin kilolarını korumaları ve kilo vermeleri düzenli kahvaltı yapmayanlara göre daha kolay olduğunu ortaya koymuştur.

2.Yoga Yapın

Yoga yapmak, içinize dönmenizi, negatif duygulardan uzaklaşıp hayata ve olaylara farklı ve pozitif taraflardan bakmanızı sağlayacaktır. Sakinleştirici etkisi olan yoga stres ve anksiyeteden de uzaklaşmanıza yardımcı olacaktır. Hayattan stresi tamamen çıkarmak mümkün değil fakat en aza indirmeyi yoga yaparak sağlayabilirsiniz. Bu daha sakin olmanızı sağlayarak bakış açınızı pozitif etkileyecek ve ruh halinize en iyi şekilde yansıyacaktır.

3.Ruh Halinizi Yükseltecek Şarkılar Dinleyin

Dinlediğimiz şarkılar ruh halimize göre değişiyor. Üzgünken yaptığımız yanlışlardan birisi duygusal şarkılar dinleyip ruh halimizi daha da düşürmek. Bu üzgün ruh halini pozitif yönde etkilemek için şarkı seçimlerinizi değiştirebilirsiniz. Göreceksiniz ki sizi canlı tutan, pozitif şarkılar daha iyi hissetmenizi sağlayacak.

4.Anda Yaşayın

Pek çoğumuzun yaptığı en büyük yanlışlardan birisi de geçmişe dönük yaşamak. En mutlu anımızda bile geçmişi alıp önümüze koyarak ruh halimizi en kötü şekilde etkileyebiliyoruz. Geçmişe dönük yaşamayı bir kenara bırakıp anda yaşarsanız pek çok şeyden keyif aldığınızı, bunun da sizi pozitif yönde etkilediğini göreceksiniz. Adı üstünde geçmiş, yaşanmış ve son bulmuş. Bunu unutmayın ve anda kalıp onu doyasıya yaşayın.

                                                  

5.Hayatınızda Olan Güzel Şeyleri Ya Da Olmasını İstediğiniz Durumları Düşünün

Yine pek çoğumuzun yaptığı yanlışlardan birisi de hayatımızdaki pozitif durumlardan çok negatif durumlara odaklanmak. Bu da iyi olanı değil de kötü olanı görmemize sebep olup, ruh halimizi negatif yönde etkileyebiliyor. Güzel ya da olmasını istediğimiz durumları odak noktasına alarak ruh halimizi ve bakış açımızı pozitif yönde etkileyebiliriz.

6.Sabırlı Olun

Bazı zamanlar gerçekleştirmesi zor bir duygu haline gelen sabır, aslında her şeyin başında gelmektedir. Sabırsız davranıp bazı şeyler hemen olup bitsin isteyebiliyoruz bunun sonucunda da durum istemediğimiz gibi gerçekleştiğinde negatif bir ruh haline bürünebiliyoruz. Yapmanız gereken her şeyin bir anda olabileceği düşüncesinden uzaklaşıp, sabırlı olmak. Bunu içselleştirip hayata ve bakış açınıza yön verirseniz daha pozitif bir ruh haline sahip olabilirsiniz.

7.İstediğiniz, Sevdiğiniz Durumları Gerçekleştirin

Pozitif kalmanızı sağlayacak en önemli etken istediğiniz, sevdiğiniz durumları gerçekleştirmek. Bu iş, okul, bölüm ya da başka şeyler olabilir. Gerçekten istediğin, sevdiğin durumları gerçekleştirmek sadece günlük ruh halini değil hayata karşı olan bakış açını da etkilemektedir. Bu yüzden istediğiniz, sevdiğiniz durumları gerçekleştirmekten vazgeçmeyin. Pozitif kalmak istiyorsanız ilk olarak bunu başarmanız gerekmektedir.

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Hülya Yavuz tarafından oluşturulmuştur.


Hülya Yavuz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Hülya Yavuz..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.