Öğrenci Kariyeri Banner

NASA'da Elektrik Kesintisi: Astronotlarla Dakikalarca İletişim Kurulamadı!

NASA'da Elektrik Kesintisi: Astronotlarla Dakikalarca İletişim Kurulamadı!

NASA'da yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle astronotlarla 20 dakika boyunca iletişim kurulamadı.

NASA'daki elektrik kesintisi, Uluslararası Uzay İstasyonu ile kısa süreli iletişim kesintisine neden oldu. Yetkililer, tam kontrolün 90 dakika içerisinde sağlandığını, astronotların ise 20'inci dakikada durumdan haberdar edildiğini belirtti.

7 Astronotla Dakikalarca İletişim Kurulamadı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Havacılık ve Uzay Ajansı'nda (NASA) yaşanan elektrik kesintisi, Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) ile iletişimde kısa süreli kesintiye neden oldu.

Texas'ın Houston kentindeki uzay merkezi Johnson Space Center'daki geliştirme çalışmaları sırasında yaşanan elektrik kesintisinin ardından yedek sistemler devreye girdi. Görev kontrol merkezi, UUİ'deki 7 astronotla kısa süreli iletişim kopukluğu yaşadı.

UUİ program müdürü Joel Montalbano, yedek sistemlerin 90 dakika içerisinde tam kontrolü sağladığını söyleyerek astronotlar için herhangi bir tehlike oluşmadığını ve kesintinin 20'inci dakikasında astronotların durumdan haberdar edildiğini açıkladı.

Montalbano, kesintiden dolayı NASA'nın ilk kez yedek sistemlerini kullanmak zorunda kaldığını ifade ederek, günün sonunda elektrik kesintisine yol açan sorunun çözülmesini umduklarını dile getirdi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.