Öğrenci Kariyeri Banner

Naci Görür ve Celal Şengör'den Hatay Depreminin Ardından Kritik Açıklama!

Naci Görür ve Celal Şengör'den Hatay Depreminin Ardından Kritik Açıklama!

Dün akşam saatlerinde Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından jeologlar Naci Görür ve Celal Şengör kritik uyarılarda bulundu.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremin yaraları sarılmaya devam ederken dün akşam saat 20:04’te Hatay Samandağ’da 6.4 büyüklüğünde bir deprem ve yalnızca 3 dakika sonra 5.8 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha gerçekleşti. Kahramanmaraş’taki depremin artçısı olarak görülen bu depremler de ne yazık ki Hatay’da ayakta kalan bazı hasarlı binaların yıkılmasına sebep oldu

'Adana'da Dikkatli Olmak Lazım'

Depremin hemen ardından gözler konuyla ilgili uzmanların açıklamalarına çevrildi. Uzmanlarsa bu depremin beklenen bir deprem olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Naci Görür

“Bu yörede beklediğimiz depremdi. Daha Türkiye sınırları içerisinde Ölüdeniz fayında büyük bir deprem beklemiyoruz. Adana’da bekliyoruz. Oraya da enerji transferi olabilir. Adana’da dikkatli olmak lazım.”

Görür, ayrıca son depremleri beklediklerini ve daha önce de bu konuda uyarıda bulunduklarını hatırlatarak Kıbrıs, Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de dikkatli olunması berektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Celal Şengör

Fatih Altaylı Celal Şengör’ün açıklamalarını aktararak “Celal Şengör ne diyor diye merak etmişsiniz. Geçen hafta bu depremi beklediğini söylemişti. Beklenmeyen bir şey değil. Tam beklediğimi gibi tam beklediğimiz yerde oldu. Daha detaylar belli olmadı ama şaşırtıcı değil. Kandilli’den detay bilgi alınca net konuşabilirim” diyor.” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.