Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlaka Bilinmesi Gereken WhatsApp Gizlilik Özellikleri!

Mutlaka Bilinmesi Gereken WhatsApp Gizlilik Özellikleri!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp; hikayeler, topluluklar, avatarlar, Business, grup aramaları gibi birçok özelliğiyle kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Tüm bunların yanı sıra kullanıcıların işine yarayacak birçok gizlilik özelliği de uygulamanın sunduğu avantajlar arasında yer alıyor.

Herkesin Bilmesi Gereken WhatsApp Gizlilik Özellikleri!

WhatsApp, hesabınızın gizliliğini artırmak için iki adımlı doğrulama, yedeklemeler için uçtan uca şifreleme, son görülme ve çevrim içi durumunuzu kapatma gibi çeşitli özellikler mevcut. Gizlilik için ilk olarak iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmeniz oldukça önemli. Bunun için sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun, Hesap’ı seçin ve iki adımlı doğrulamayı aktifleştirin.

Bir diğer güvenlik önlemi ise yedeklemeler için uçtan uca şifrelemeyi açmak olmalı. Öncelikle WhatsApp ayarlarına girin, sohbetleri seçin, sohbet yedeklemesini açın ve ardından uçtan uca şifreli yedeklemeyi aktif hale getirin. Artık yedeklemeleriniz şifreli bir şekilde saklanacak.

Son görülme ve çevrim içi durumunuzu gizlemek de bir diğer güvenlik adımlarından olacaktır. Bunu yapmak için;

  • WhatsApp ayarları,
  • Gizlilik,
  • Kişisel bilgilerimi kimler görebilir,
  • Son görülme ve çevrim içi

Adımlarını takip ederek son görülmenizi gizlemek istediğiniz kişileri belirleyebilir veya herkese kapatabilirsiniz.

Uygulama, kullanıcıların uygulamayı parmak izi veya Face ID gibi yöntemlerle korumalarına da imkan sağlıyor. Bu özelliği aktif hale getirmek için de Gizlilik’e giderek parmak iziyle kilidi açmayı etkinleştirebilirsiniz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.