Öğrenci Kariyeri Banner

Mülakatlarda Sorulmasa Bile Cevaplanması Gereken O Soru!

Mülakatlarda Sorulmasa Bile Cevaplanması Gereken O Soru!

Hepimiz hayatımız boyunca belki de sayısız mülakata gireceğiz. İş görüşmelerine gitmeden önce firma hakkında ayrıntılı araştırmalar yaparak gelebilecek sorulara kendimizi hazırlıyoruz. Çoğu iş görüşmesinde aşağı yukarı benzer sorularla karşılaşsak da bazen ter döktüren sorulara da denk gelebiliyoruz.

Tüm bu sorulara doğru ve ikna edici yanıtlar vermemiz elbette bizleri bir adım öne geçirebiliyor. Ancak bazen işveren sormadan önce cevaplandığında dikkatlerini çekecek, etkileyici bazı sorular da mevcut. Bunlardan biri; şirkete neler katabileceğiniz...

Şirkete Neler Katabilirsiniz?

İşveren sizleri tanımaya yönelik sorarken aslında çıkarmak istediği sonuç sizin şirkete neler katabileceğiniz, firmanın öne çıkabilmesi için ne kadar fayda sağlayacağınız hakkında fikir edinebilmesidir. Hali hazırda görüşme yapmalarının en büyük nedeni de zaten budur. 

Başvurduğunuz pozisyona göre kendinizi ifade ederken, bu pozisyonda şirkete neler katabileceğiniz, nasıl etkiniz olacağı konusunda bilgiler vermeniz, bu iş için ne kadar uygun olduğunuzu karşı tarafa gösterebilir ve pozisyona kabul edilme ihtimalinizi ciddi oranda artırabilir.

Bunun yanı sıra; bu şirkette çalışmayı ne kadar istediğinizi, başvurduğunuz posizyonda çalışmanın size nasıl bir deneyim katacağını ve kendinizi geliştimenize ne ölçüde katkı sağlayacağını da belirtirmeniz, görüşmenin olumlu yönde seyretmesine katkı sağlayabilir.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.