Öğrenci Kariyeri Banner

Mühendislik Alanında Etkili Olabilmek İçin 7 Adım

Mühendislik Alanında Etkili Olabilmek İçin 7 Adım

Mühendislik, günümüz gençleri tarafından en çok tercih edilen meslek dallarından biridir.

Her geçen gün daha fazla mezun veren mühendislik dallarından, mezun olan öğrencilerin farkını ortaya koyması gerekmektedir. Bu noktada kendinizi geliştirmek önemli bir unsur haline gelmiştir. Mühendislik kavramı, insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik iş makineleri, otomobil, motor gib teknilk ve sosyal alanlarda gerekli eğitimi almış kişilerden oluşmaktadır. 

Etkili Bir Mühendis Kendini Geliştirme İçin Ne Yapmalıdır?

Her Fırsatta Deneyim Kazanın 

Her Fırsatta Deneyim Kazanın 

Mühendis adayı, her boş zamanında muhakkak deneyim kazanmalıdır. Okulda aldığınız bilgileri pratiğe dökmek ve çalışma ortamında görmek size çok büyük fayda sağlayacaktır. Part-time çalışma ya da staj imkanı bulduğunuz da kendinizi geliştirmek adına bir adım atmış olacaksınız. "İşi işte öğren" mantığı ile mezun olduğunuz zaman insanların davranışlarını ve iletişimini önceden görmenize sebep olacaktır. Mühendisler için en önemli faktörlerden birisi iletişim becerisidir. Bu beceri ile birlikte ekip çalışmalarını yönetmek ve yönlendirmek adına yardımcı olacaktır. 

Dilinizi Geliştirin

Dilinizi Geliştirin

Günümüzde artık ingilizce anadil gibi lanse edildiğinden dolayı bunun yanı sıra ekstra dil öğrenmek gerekmektedir. Yani ingilizce seviyesiniz konuşma ve yazma olarak ileri seviyede olmak zorundadır. Aynı zamanda mesleğinizin anavatanı varsayılan bir dili öğrenmenizde fayda vardır. Örneğin; yazılım için Japonca veya Çince öğrenmek büyük avantaj sağlamaktadır. 

Kulüplere Katılın ve Sosyal Çevre Edinin 

Kulüplere Katılın ve Sosyal Çevre Edinin 

Kulüpler, sosyal çevrenizi oluşturmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Sektörde iş bulma imkanızı kolaylaştıracaktır. Kulüplerde üretkenlik kavramını pekiştirerek ekip çalışması mantığı ile kendinizi geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda girişken olmanız gerekmektedir. Bundan dolayı kulüpler veya sosyal çevreniz size girişken olmayı öğretecektir. 

Değişim Programına Katılın 

Değişim Programlarına Katılın

Gerek erasmus gerekse work and travel gibi programlar ile yurt dışındaki işleyiş hakkında fikir sahibi olun. Yurt dışındaki çalışma stilini veya iş hayatındaki insanları gözlemlemek yaratıcılığınızı arttırıp, bakış açınızı genişletecektir.

Başka Şehirlerde Çalışmaktan Korkmayın 

Başka Şehirlerde Çalışmaktan Korkmayın 

Mühendislik adayı, şehir değiştirmekten korkmamalıdır. Mesleğiniz nerede aktif ise onu tercih etmelisiniz. Kendinizi geliştirmek için katkı sağlamayacak kurumlarda çalışmak sizin için eksi olabilir. Basamak olarak kullacağınız iş fırsatları size ileride büyük katkı sağlayacaktır. 

Network Oluşturun

Network Oluşturun

Alanında uzman kişiler ile iletişime geçmeniz önemli bir noktadır. Aklınıza takılan soruları, sektör hakkında bilmeniz gereken detayları sormaktan çekinmemelisiniz. Alanınızla ilgili olan etkinliklere, fuarlara, seminerlere ya da belli gruplara katılarak çevrenizi genişletebilirsiniz. Ayrıca, Linkedln üzerinden de alanınızdaki firmaları ya da uzman kişileri takip ederek ağızınızı geliştirebilirsiniz. 

Sizin İçin Uygun Bir Meslek Olup Olmadığını Belirleyin 

Sizin İçin Uygun Bir Meslek Olup Olmadığını Belirleyin 

Meslek seçiminden önce ya da okurken, size uygun bir meslek olduğundan emin olmalısınız. Bunun sebebi ise mühendisliğin sadece aritmatiksel olmamasıdır. Sosyal çevreniz ile iletişiminizin ve yaratıcılığınızın da yeterli olması gerekir. 
 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.