Öğrenci Kariyeri Banner

Motosiklet Tutkunlarına: Bavul Büyüklüğünde Motosiklet Üretildi

Motosiklet Tutkunlarına: Bavul Büyüklüğünde Motosiklet Üretildi

CES 2023 fuarında inovasyon ödülü kazanan bavul büyüklüğünde katlanabilir elektrikli motosiklet Icoma Tatamel görücüye çıktı. Küçük yapısına rağmen Tatamel’in ulaştığı hız da oldukça dikkat çekti.

Bavul Büyüklüğüne Gelebiliyor!

CES 2023 etkinliğinde tanıtılan Icoma Tatamel sadece birkaç saniye içerisinde bavul büyüklüğünden bir elektrikli motosiklete dönüşebiliyor. Fuar yönetimi tarafından inovasyon ödülüne layık görülen araç bu yıl içerisinde satışa çıkacak.

Icoma’ya göre Japonya’nın dönüştürülebilir oyuncaklarından ilham alınarak tasarlanan Tatamel, kompakt görünümüyle dikkat çekiyor. Japonya’nın park problemi için tasarlanan ürünün global satışı da hedeflenirken ürünün fiyatının 4000 dolar olacağı konuşuluyor.

Sıfırdan tamamen 3 saatte şarj olan Tatamel, kullanıcılarına neredeyse 30 kilometrelik bir menzil ve saatte 40 km hız vadediyor. Bununla birlikte ürün motosiklet konumuna getirildiğinde ön tarafta 10 inç arka tarafa ise 6,5 inçlik lastikleriyle göze çarpıyor. Kapalı konuma getirildiğinde ise bavullarda da olduğu gibi iki küçük tekerleğiyle kolayca hareket ettirilebiliyor.

Tüm bunların yanında USB AC çıkış desteğine sahip olan ürün, akıllı telefon veya diğer cihazlarınızı da şarj edebilirsiniz. Her ne kadar Icoma, bu aracın çalışma masanızın altına bile sığacağını söylese de bu çok gerçekçi bir açıklama değil.

Çünkü ürünün ağırlığı 50 kilogram. Ancak ürünün henüz daha geliştirme aşamasında olduğu ve bu yılın sonunda satışa çıkacak son ürüne kadar değişiklikler olabileceğini belirtiliyor.

 

kaynak


Aysima Gel

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aysima Gel..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.