Öğrenci Kariyeri Banner

Mısır'daki Büyük Piramit'te Tarihi Keşif!

Mısır'daki Büyük Piramit'te Tarihi Keşif!

Mısır'ın başkenti Kahire yakınlarındaki Giza'da yer alan Büyük Piramit'te gizli bir koridorun keşfedildiği açıklandı. Bu keşfin yeni başka bulguların önünü açabileceği ifade ediliyor. 

Dokuz metre uzunluğunda ve iki metre genişliğindeki tamamlanmamış koridorun piramidin ana girişinin arkasında olduğu belirtildi.

Kozmik ışınlara dayalı bir görüntüleme yöntemi sayesinde fark edildi

Mısırlı yetkililer koridorun piramidin yedi metre aşağısındaki ana girişe ya da piramitte henüz keşfedilmemiş başka bir oda ya da mekana olan ağırlığını hafifletmek için inşa edilmiş olabileceği tahminini söyledi.

Koridor uluslararası bir araştırma ekibi tarafından piramidin kuzey yüzünün arkasında ilk kez 2016 yılında keşfedilen bir boşluğu analiz etmek için kullanılan kozmik ışınlara dayalı bir görüntüleme yöntemi sayesinde fark edildi.

Bu teknik, katı nesnelere X ışınlarından daha etkili bir şekilde nüfuz eden kozmik ışın müon parçacıklarını izleyerek bilim insanlarının içerideki bilinmeyen yapıların varlığını doğru bir şekilde görselleştirmesine imkan sağlıyor.4

Dünyanın yedi harikasından biri sayılan Büyük Piramit, Firavun Khufu ya da Keops döneminde, milattan önce 2560 civarında bir anıt mezar olarak yapılmıştı. 146 metre olan piramitin kulesi 1889 yılında Paris'te inşa edilen Eyfel Kulesi'ne kadar insanoğlu tarafından inşa edilen en yüksek yapı olarak tarihte yer aldı.

Kahire yönetimi son dönemde eski Mısır uygarlığına dair araştırmaları çeşitli bilimsel yöntemlerin yardımıyla incelemeye ağırlık verdi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.