Öğrenci Kariyeri Banner

Mimarlık Öğrencilerinin Takip Etmesi Gereken 7 YouTube Kanalı

Mimarlık Öğrencilerinin Takip Etmesi Gereken 7 YouTube Kanalı

 

1. UMARATA

Aslında çok yeni bir kanal olmasına rağmen kısa sürede mimarı anlamda çok güzel içerik paylaşımları yapmış bir kanal. Kanal içerisinde değişik mimarı yapıların incelemesi mimarlık hakkında röportajlar ve yapı elemanları dersi için yardımcı videolar bulunmakta. 

-Bu kanalda öncelikle mimarlık ve ilgili konuları (deprem, mühendislik, mekanik vb), dersler, şantiye veya bina tanıtımlarını izleyebilirsiniz.

--> UMARATA

2. ÇİZİM OKULU

Bu kanalda ARCHICAD, SketchUp, Photoshop programlarının ücretsiz derslerine erişebilirsiniz. Çok tatlı bir ses ile akıcı ve anlaşılır bir şekilde anlatılıyor dersler. Ayrıca mimarlık öğrencilerine tavsiye niteliğinde bonus videolar da kanal içeriklerinden. 

-Mimarlık öğrencilerine yardımcı olmayı, kullanmaları gereken çizim programlarının eğitimini ücretsiz olarak vermeyi hedefler.

--> ÇİZİM OKULU

3. MİMARCA

Photoshop, SketchUp, ARCHİCAD, 3ds MAx, AutoCad mimari programlarının eğitimlerini veren bir kanal.

-Mimarı tasarım ve görselleştirme dersleri.

--> MİMARCA

4. İÇ MİMAR BERNA

Çeşit çeşit evleri gezen ve iç mimarisi hakkında yorumlar yapan bir kanal değişik evlerden ilham almak, değişik tasarımlar görmek istiyorsanız takip etmeniz gereken bir kanal.

-Benim tutkum insanların daha iyi mekanlarda yaşamalarını sağlamak. İç mekan detay ve kurallarını ulaşılabilir kılmak için mimari tur videoları, kendin yap videoları yayınlıyorum.

-->İÇ MİMAR BERNA

5. İÇ MİMARLIK İSTANBUL

İç mimarlığa dair birçok şeyi bu kanalda bulabilirsiniz. Malzeme bilgisi, daire incelemeleri, tasarım tüyoları gibi  video içeriklerine ulaşabilirsiniz. Kendilerinin web sayfalarını ziyaret etmenizi de öneririm.

-->İÇ MİMARLIK İSTANBUL

6. SAMET ÖZCAN

Kendisi bir mimarlık öğrencisi ve bu kanalda mimarlık öğrencisi olmakla alakalı içerikler paylaşıyor. Ayrıca tasarım ve sanat ile ilgili bilgilendirici videolara da kanalında yer veriyor. Bilgilenmenin, öğrenmenin yanı sıra eğlence amaçlı diğer içeriklerine de göz atabilirsiniz.

-Benimle birlikte macera dolu, bir o kadar hayalperest anlar yaşamaya hazır mısın? Senin koltuğunu boş bıraktım aramızdaki yerini almanı dört gözle bekliyorum! 

------>SAMET ÖZCAN

7. FGA MİMARLIK

Mimarı tasarım programlarındaki son gelişmelerden, güncellemelerden haberdar olmak istiyorsanız takip etmeniz gereken bir kanal. Canlı yayınlar ile son gelişmelerden bahsedip birçok programa dair öğretici bilgiler paylaşıyorlar.

-İstanbul Maçka’da bulunan FGA Mimarlık LTD.ŞTİ. yapı ve multimedya sektörleri için Türkiye’nin önde gelen yazılım sağlayıcılarındandır. 1997 yılında kurulan FGA Mimarlık, yapı ve multimedya sektörlerine hizmet veren Türkiye’nin önde gelen yazılım sağlayıcılarındandır. FGA Mimarlık, distribütör ve iş ortağı seviyesinde 20’nin üzerinde markanın temsilciliğini yapmaktadır. Distribütörü olduğu yazılımlar arasında Lumion, Archicad, SketchUp, Cinema 4D, IDEA StatiCa, SCIA Engineer, Bluebeam, Adobe, V-Ray, RedGiant, BorisFX gibi ürünler bulunmaktadır. FGA, portföyünde bulunan 3,000’i aşkın firmaya bu yazılımlarla ilgili yerelleştirme, tanıtım, satış, BIM danışmanlığı, eğitim ve teknik destek hizmetlerini vermektedir. Ayrıca görselleştirme ve inşaat departmanları ile de hizmet veren firma, mimari görselleştirme ve animasyon, ofis, konut ve otel renovasyonu alanlarında da çalışmaktadır.

-->FGA MİMARLIK

 

 


Aleyna Beyza  Bayram

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Beyza Bayram..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.