Öğrenci Kariyeri Banner

Milli Okçumuz Mete Gazoz'dan Tarihi Başarı!

Milli Okçumuz Mete Gazoz'dan Tarihi Başarı!

Türkiye’ye okçuluk dalında ilk altın madalyayı getiren Mete Gazoz, bu sene de dünya şampiyonu olmayı başardı.

Mete Gazoz, bu sene Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası finalinde, Kanadalı rakibi Eric Peters'i 6-4 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Birinci Oldu!

Okçuluk kariyerine 2013 yılında başlayan milli sporcumuz Mete Gazoz, 2021 Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda erkekler klasik yay kategorisinde yarışarak yarı finale yükselmiş ve şampiyonayı 4.’lükle tamamlamayı başarmıştı. 

2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’nda klasik yay bireysel kategorisinde yarışan Mete Gazoz, rakibi İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek Türkiye’ye okçuluk dalındaki ilk altın madalyayı getirdi. 

Mete Gazoz, bu sene düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda da tarih bir başarı göstererek, erkekler klasik yay kategorisinde Kanadalı rakibi Eric Peters’ı 6-4 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. 

Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya için attığı son okunu, 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocukların eğitimi için satışa çıkarmıştı.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.