Öğrenci Kariyeri Banner

Microsoft'tan Google Kullanmayı Bıraktıracak ChatGPT Hamlesi!

Microsoft'tan Google Kullanmayı Bıraktıracak ChatGPT Hamlesi!

Microsoft, en büyük rakibi Google'a karşı büyük bir hamle yaparak arama motoruna ChatGPT'yi entegre etme kararı aldı. 

Yapabildikleriyle tüm dünyayı şoka uğratan ve ilk günlerinde milyonlarca kullanıcıya ulaşan ChatGPT, teknoloji devlerinin de oldukça ilgisini çekmişti. Ancak kimi şirket bu yapay zekâ botunu desteklerken, kimisi de karşı çıkıyordu. Karşı çıkan şirketler arasında bulunan Google ise, ChatGPT için kırmızı kod yayınlamıştı.

Ücretsiz Olarak Faydalanılabilecek!

Bugün ise internette Google’ın en büyük rakibi Microsoft’tan ortalığı karıştıracak bir haber geldi. The Information tarafından aktarılan bilgilere göre Microsoft, arama moturu Bing’e ChatGPT’yi entegre etmek için çalışmalarına başladı.

Microsoft’un ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI ile iş birliği yapması fazlasıyla öngörülebilir bir durumdu. Çünkü Microsoft, OpenAI’ın en büyük yatırımcısı ve muhtemelen en büyük söz sahibi konumunda yer alıyor.

Şirketin Bing’e yapay zeka desteği getirme çalışmaları da aslında yeni değil, 2019’da başlamıştı. Microsoft, bugünün ChatGPT’sinin ilk versiyonu olan GPT’yi arama motoruna kısmen yerleştirmişti. Yapay zekâ, arama çubuğuna yazılan aramaların devamını önermeyi hedefliyordu.

Microsoft’un yakında uygulamaya konulacağı belirtilen yeni ChatGPT entegrasyonu ise Bing’deki arama sonuçlarında cevaplar sunacak. Yani arama motoruna soru sorduğunuzda, ChatGPT’nin cevabı sonuçlarda yer alcak.

The Information’a göre ChatGPT-Bing entegresi, mart ayından önce resmen hayata geçirilecek. Üstelik Bing, yakında ücretli olacak olan ChatGPT’den ücretsiz olarak faydalanmak için tek adres olmuş olacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.