Öğrenci Kariyeri Banner

Meta Bir Türk Vatandaşına Dava Açtı!

Meta Bir Türk Vatandaşına Dava Açtı!

Meta, Instagram'daki kullanıcıların verilerini toplayan bir Türk vatandaşı ve Çinli bir şirkete dava açtı. İddialara göre, 350 binden fazla kişinin Instagram profil bilgileri sızdırıldı.

Meta güvenlik önlemleri ile ilgili bir tehdit ile karşı karşıya. Geçtiğimiz dönemlerde adını ve vizyonunu Meta olarak değiştiren ve bu kapsamda çalışmalarını artıran şirketi iki yeni dava açtı. Dava açtığı isimler arasında bir de Türk vatandaşı bulunuyor.

Şirket Instagram'daki kullanıcıların verilerini toplayan üçüncü taraf şirketlere veri hırsızlığı kapsamında dava açtı.

Verileri Birden Fazla Web Sitesinde Yayınlamış!

Söz konusu davalardan birisi Çinli bir şirket olan Octopus'a açıldı. Diğer dava ise bir Türk vatandaşı olan Ekrem Ateş isimlikişiye açıldı. Meta'nın iddiasına göre, Ekrem Ateş 350 binden fazla Instagram profilinin bilgilerini kopyaladı.

Dava açılan ilk platfrorm olan Çinli bir teknoloji firmasının ABD'deki ofisi olan Octopus, Instagram üzerinden veri toplama kampanyaları yürütüyordu. Ancak ardından verilerin çalındığı iddiası ortaya atıldı.

Diğer davalı isim olan Türk vatandaşı Ekrem Ateş'in ise 350 binden fazla hesabın bilgilerini bot Instagram profilleriyle taradığını iddia ediliyor. Ateş'in kullanıcı verilerini birden fazla web sitesinde yayınladığını söyleyen Meta, platformundaki verilerin kullanıcıların rızaları olmadan taşındığını iddia ediyor.

Sosyal medya devi bu eylemlere "veri kazıma" adını verdi ve aktif adımlar atarak bu eylemlerin önüne geçmeye planladıklarını belirtti. Ekrem Ateş'e geçtiğimiz yıldan bu yana geri çekilme ve bot hesaplarını kapatma teklifi gönderdiğini söyleyen şirket artık dava açarak çözüm bulmaya çalışacak.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.