Öğrenci Kariyeri Banner

Martı'dan Tek Araçla Gidelim (TAG) Hizmeti!

Martı'dan Tek Araçla Gidelim (TAG) Hizmeti!

Martı, aynı yöne gidecek vatandaşların tek bir aracı kullanmasına aracılık edecek yeni hizmeti 'Tek Araçla Gidelim'i (TAG) duyurdu. Bu hizmet ile ortak kullanılan araçların giderleri de ortak olarak ödenecek.

Türkiye'de başlattığı elektrikli scooter ile ulaşım hizmetiyle vatandaşlara dikkat çeken bir uygulama sunan Martı, yeni girişimi TAG ile aynı yöne doğru gidecek kişileri bir araya getirmeyi ve bu kişilerin iki araç yerine tek araçla gitmesini sağlamayı hedefliyor.

Ücreti Kullanıcılar Belirleyecek!

Martı ekibi tarafından yapılan açıklamalarda, söz konusu hizmetin ücretsiz olarak sunulacağı açıklandı. TAG hizmetinden yararlanmak isteyen tüketiciler, bu hizmet için Martı'ya ödeme yapmayacaklar.

Ancak araç sahipleri için durum böyle değil. Gideceği yöne başkasını da götürmeyi kabul eden bir vatandaş, bu yolculuğun ücretini özgür iradesi ile belirleyecek. 

10 Kez Binilmiş Olması Gerekiyor!

Martı'nın Tek Araçla Gidelim (TAG) hizmeti, yeni bir uygulama olarak sunulmayacak. Martı'nın mobil uygulamasına sunulacak yeni bir güncelleme ile kullanıcılar, TAG'a ulaşabilecekler.

TAG'dan faydalanmak isteyen kullanıcıların daha önce 10 kez Martı hizmetini almış olması gerekecek. TAG'ın amacı, aynı yönde yolculuk yapacak insanları bir araya getirerek daha az araç kullanılmasını sağlamak.

Eğer bu proje başarılı olursa, özellikle de İstanbul gibi mega bir kentteki ulaşım, nispeten de olsa iyileşmiş olacak.  Ancak, araç sahipleri belirleyeceği ücretlerde fahiş fiyatlar talep ederse, TAG'ın ölü bir proje olarak doğacağını tahmin etmek zor değil.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.