Öğrenci Kariyeri Banner

Mart Ayı İşsizlik Oranları Açıklandı!

Mart Ayı İşsizlik Oranları Açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), Mart ayı işsizlik verilerini yayınladı. Buna göre Mart ayında işsizlik oranı yüzde 10'da kalarak şubat ayına göre değişiklik göstermedi.

TUİK tarafından açıklanan verilere göre, genç işsizlik oranı ise martta bir önceki aya göre 0.7 puan artarak yüzde 20.1'e yükseldi. Ölçümler deprem nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde gerçekleştirilmedi.

Genç İşsizlik Oranı Yüzde 20.1'e Yükseldi!

TÜİK mart ayına ilişkin işgücü istatistiklerini yayınladı. Verilere göre işsizlik oranı martta, şubat ayına göre değişim göstermeyerek yüzde 10'da kaldı. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8.1 iken kadınlarda yüzde 13.8 olarak belirtildi. Martta toplam işsiz sayısı ise bir önceki aya göre 4 bin kişi artarak 3 milyon 508 bin kişi olarak kaydedildi.

TÜİK verilerine göre martta toplam işgücü bir önceki aya göre 41 bin kişi artarak 34 milyon 970 bin kişi olurken, işgücüne katılma oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 53.6 olarak kaldı. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71.9, kadınlarda yüzde 35.7 olarak belirtildi.

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı ise mart ayında şubata göre 0.7 puanlık artış ile yüzde 20.1'e çıktı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.