Öğrenci Kariyeri Banner

Lonca Girişimcilik Merkezi FinTech'lere Destek Veriyor

Lonca Girişimcilik Merkezi FinTech'lere Destek Veriyor

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir fikirlerin ortaya çıkartılması, desteklenmesi ve ticari projeler haline gelmesine yardımcı olmak amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, yüzlerce başvuru arasından seçtiği 9 girişimden oluşan yeni ekiplerle beşinci dönemine başladığını duyurdu. Beşinci döneme özel olarak sadece "FinTech" kategorisinde ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, mobil POS, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, finansal karşılaştırma hizmetleri, robot teknolojileri, hukuk ve sigorta teknolojileri, karar destek teknolojileri üzerine projeler kabul edildi. Yeni ekiplere altı aylık eğitimin yanı sıra 40 bin TL'ye kadar hibe ve Ar-Ge desteği de verilecek.

Lonca'nın jüri üyeleri, tam odaklı çalışan ekip üyelerinin varlığı, girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir gelir ya da fayda modelinin olması gibi birçok kriteri göz önünde bulundurarak değerlendirme yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, tüm dünyada yaşanan korona virüs salgını sebebiyle alınan önlemler kapsamında Lonca'nın beşinci dönem eğitimleri online ortamda gerçekleştirilecek.

FinTech'ler için özel API desteği, finans odaklı eğitimlerin de eklendiği hızlandırma programı ve girişimcilere uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil etme ve yurt dışı etkinliklere katılım desteği de Lonca Girişimcilik Merkezi'nin sunacağı ayrıcalıklar arasında yer alıyor. Lonca girişimcileri ayrıca startup'lara yatırım amacıyla kurulan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na başvuru konusunda önceliğe sahip olacak.

Lonca Girişim Merkezi'nin beşinci döneminde yer alan 9 startup ise StrixEye, Goldtag, Preticks, Wallids, Ayonvi, AlmanPay, Akıllıfon, Çember, Jetlexa şeklinde sıralandı.

Kaynak


Zeynep Akyıldız

Sabancı Üniversitesi - Bilgisayar Bilimleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.