Öğrenci Kariyeri Banner

Lise Öğrencileri Sınavda Kopya Çekmesinler Diye Tüm Ülkenin İnterneti Kesildi

Lise Öğrencileri Sınavda Kopya Çekmesinler Diye Tüm Ülkenin İnterneti Kesildi
Cezayir’deki lise öğrencileri, 20-25 Haziran tarihleri arasında lise bitirme sınavlarına girmek için hazırlandılar. Ülkede kopyaya karşı alınan önlem ise oldukça şaşırtıcıydı. Sınavlarda tüm ülkenin interneti kesildi.



İnternetin gelişmesi ve gün geçtikçe daha çok cihazın bir parçası olması, dünya farklı yerlerinde düzenlenen sınavlarının güvenliğini tehlikeye sokuyor. Bu yerlerden birisi de Cezayir. 2016 yılında ülkede yapılan lise bitirme sınavlarında yaygın olarak kopya çekildiği tespit edilmişti. Bunun nedeni ise soruların sınav öncesinde sızdırılmasıydı. Cezayir yönetimi bu olay üzerine 2018’deki sınavlar için ilginç bir yöntem uyguladı.

Ülke çapında 20 ila 25 Haziran tarihleri arasında internet erişimi bulunmayacak. Yani Cezayir 5 gün boyunca zamanda geri giderek internetsiz kalacak. Hatta sabit hatlar ve mobil şebeke erişimi de engellendi.  Geçtiğimiz yıl ülkede hizmet veren servis sağlayıcılarından sosyal medya erişimine engel talep eden hükümet, herhalde bu yaptırımı yeterli bulmadı.

Cezayir’de yayınlanan Annahar gazetesine konuşan Cezayir Eğitim Bakanı Nouria Benghabrit, “Muhtemel sızıntılar karşısında elimiz kolumuz bağlı bekleyemezdik” dedi. Bu kadarına şaşırdıysanız, daha fazlası da var.

Ülke çağındaki 2 bini aşkın sınav salonuna öğrenci ve personellerin internet erişimi olan elektronik cihazlar getirmeleri kesinlikle yasaklandı, gişelerde bulunan metal dedektörleriyle öğrenciler ciddi bir arama sürecinden geçiriliyor.

Sınav sorularının devlet kontrolüyle basıldığı matbaalara cep telefonlarının kameralarını bozan, hücresel bağlantılarını engelleyen cihazlar yerleştirildi.

Cezayir’de sınava girecek 700 bin öğrenci için 5 günlük internet rejimi ilan edildi. Snanıyoruz ki ülkede bankacılık sistemlerinin 5 gün çalışmaması ciddi bir soruna yol açmıyor.

Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.