Öğrenci Kariyeri Banner

Video Dünyasına Yeni Bir Soluk Getiren "IGTV" Uygulaması Hakkında Her Şey!

Video Dünyasına Yeni Bir Soluk Getiren "IGTV" Uygulaması Hakkında Her Şey!
İşte karşınızda Instagram’in yepyeni video platformu, IGTV!

IGTV Instagram üzerindeki dikey ve uzun formda olan videolar için geliştirilmiş bir platformdur. IGTV hakkında bilmeniz gereken 3 şey: Uygulamanın nasıl çalıştığı, videoların IGTV'ye nasıl yüklendiği ve bu yepyeni platformun sizin için ne anlama geldiğidir. İşte bu yazımızda bu konu hakkındaki sorularınızı cevaplayacağız.

IGTV Nedir?

IGTV, Instagram’in geleneksel TV deneyimini bozarak modern ve mobil kullanım için uygun Instagram güncellemesidir. Hepimizin de bildiği gibi Youtube’un popülerliği son yıllarda patlamış durumda ve mobil videoların etkisiyle de gençlerin televizyon seyretmek için harcadığı zaman %40 azalmıştır! 2021 yılına gelindiğinde ise mobil videoların, toplam mobil veri trafiğinin %78'ini oluşturması öngörülmektedir.

Instagram, IGTV'nin lansmanı ile mobil videoya büyük bir giriş yapmıştır. IGTV sayesinde artık Instagram'daki herkes kendi uzun soluklu videolarını takipçileriyle paylaşabilir ve kendi IGTV kanallarını oluşturabilir. Şimdilik, bu videoların çoğu hesap için 10 dakika, büyük hesaplar içinse bir saate kadar olabiliceği açıklanmıştır.

Peki IGTV'nin Youtube'dan farkı nedir?

IGTV’deki videoların tümü mobil videolardan oluşmaktadır bu da sadece mobil bir platform olan Instagram için çok büyük anlam ifade etmektedir.

Instagram, Instagram Hikayeleri ile birlikte dikey video kaydetme konusunda herkesi eğittiği için, bu IGTV’yi daha kolay ve ulaşılabilir hale getirmektedir. IGTV videolarını Instagram uygulamasından, bağımsız IGTV uygulamasında veya bir kullanıcının Instagram profilindeki IGTV düğmesini tıklayarak izleyebilirsiniz. Takip ettiğiniz bir kişi yeni bir videoyu IGTV'ye gönderdiğinde, yerel Instagram uygulamasından bir bildirim alırsınız.

 

[embed]https://www.instagram.com/p/BkQYhmdj2qA/[/embed]

Ayrıca bu platformda hiç reklam yok - henüz. Instagram CEO'su Kevin Systrom lansmandan sonra düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi. “IGTV son derece makul bir yer. Özellikle içerik oluşturucuların yaşamaları için bir yol olacak.”

Instagram'ın Yeni Video Platformu Olan IGTV Uygulaması Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

1- IGTV'de sadece Dikey Videolar Var!

Söylediğimiz gibi, IGTV’deki videoların tümü telefonlarınızla çektiğiniz dikey videolardır. Elbette, IGTV'ye teknik olarak yatay bir video da yükleyebilirsiniz, ancak en iyi deneyimi alamayabilirsiniz.

IGTV'de yatay videonun neye benzediğine dair iki seçenek vardır; @beamiller‘s hızlı bir şekilde bulanık bir arka plan içerecek şekilde düzenlenmiş video biçimi veya @jeffmindell‘s, izlemek üzere telefonunuzu döndüreceğiniz tam yatay video biçimidir.

igtv2


Dikey videolar, herkesin hemen yaratmaya başlayabilecekleri hissini kolaylaştırır ve bir fotoğraf makinesinde profesyonel videolar oluşturma baskısı yerine, dikey video telefonunuzla daha doğal olarak bir şeyler kaydetmeniz için sizleri teşvik eder. Dikey video sizler için daha iyi bir mobil deneyim sağlar, çünkü telefonunuzu döndürmek zorunda kalmazsınız veya sadece küçük bir sürümü izlemeniz gerekmez. İnsanları böyle videolar oluşturmaya zorlamak, Instagram'da bulunan yenilikçi bir harekettir ve bu yatay video kullanan sosyal medya yöneticileri açısından pek sevilmeyebilir. Çünkü video türü, özellikle sosyal medya pazarlamasında gittikçe daha önemli bir beceri haline gelmektedir.

2- IGTV, Youtube gibidir. Netflix gibi DEĞİLDİR!!

IGTV'de 1 saate kadar video yükleyebilmenize rağmen, en sevdiğiniz TV şovlarını yakında izleyeceğinizi düşünmeyin. IGTV'nin amacı, YouTube'a daha çok benzemek ve Netflix'e daha az benzer olmaktır. (sonuçta, Facebook'un izlediği şey de budur)

IGTV, Hollywood seçkinleri yerine favori etkileyicilerinizi veya vlog'larınızı takip etmek için daha çok şey ifade etmektedir. Instagram, Bryce Xavier ve Lele Pons gibi gençleri IGTV'ye çekerek YouTube ve Snapchat’ın kitlesinin bir parçasını almaya çalışmaktadır. IGTV lansmanında birçok önemli sosyal medya, + Youtube etkeni lansmanının bir parçasıydı.

TechCrunch, “Instagram, çabalarını daha çok geleneksel, eski okul yayıncıları ve TV stüdyoları yerine, çok cilalı ve işlenmiş olan mobil cihazların web ünlüleri üzerine odaklıyor” diyor.

IGTV'ye yüklemek için süper parlak bir video oluşturmanız gerekmiyor! Üretim kalitesi artırılmış, Instagram hikayelerinizden bir adım gibi düşünün. Anlayacağınız bir Instagram yayını veya videosu gibi mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Telefonunuzda film çekebilir, iMovie'de düzenleyebilir ve ardından kanalınıza yükleyebilirsiniz! "Ben uğraşamam" diyorsanız da direkt olarak yükleyebilirsiniz. Seçim tamamen sizin.

3- IGTV bir "Addicting Mobile" Deneyimidir.

En sevdiğiniz TV şovlarını IGTV'de görmüyor olsanız bile Instagram, geleneksel TV  kültürü gibi birçok şeyi kazandırmaya çalışıyor.

Instagram hesabına sahip olan herkes kendi IGTV “kanalını” oluşturabiliyor. Tıpkı TV'yi açtığınızda ve bir program hemen oynatılmaya başladığında olduğu gibi, IGTV uygulamasını açtığınızda, bir video otomatik olarak oynatılmaya başlıyor. İzleyiciler, Facebook videolarıyla benzer şekilde, izledikleri sırada da IGTV videolarını beğenebiliyor veya yorum yapabiliyor. Videoyu izlemekten sıkıldınız mı? O halde bir sonraki videoya geçmek için sadece diğer tarafa kaydırın!

igtv4

 

Şu anda, 3 tane IGTV kategorisi var: For You, Following ve Popular.

  • For You”, Instagram’ın takip ettiğiniz kişilerden ve Instagram’ın kendi makine öğrenmelerinden oluşan, sizin hoşunuza gideceğini düşündüğü bir video koleksiyonudur.

  • Following”, Instagram üzerinde takip ettiğiniz tüm kullanıcılardan oluşan bir video koleksiyonudur. Birisi sizi IGTV'de takip ederse düzenli Instagram hesabınızı takip edeceklerini de belirtelim!

  • Popular”, büyük olasılıkla popülerliğe göre sıralanan ve popüler olan tüm popüler IGTV videolarını içerir.


igtv3

Ayrıca, videoları aramanıza izin veren küçük bir gizli arama çubuğu da vardır; ancak Instagram, sosyal ağınızda sizin için en iyi videoları seçmeye ve izleyecek bir sonraki videoyu sürekli olarak aramak zorunda kalmadan yapmaya çalışmaktadır. Artık IGTV'nin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunuza göre, kendi kanalınızı oluşturmaya ve ilk IGTV videonuzu yüklemeye hazırsınız!

Platform geliştikçe ve kullanıcılar uygulamayı daha fazla kullanmaya başladıkça sizler için bu içeriği IGTV hakkında daha fazla bilgi ile güncelleyeceğiz!

Özgün Çeviri: Tamay Ün

Editör: Nida Varhan

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.