Öğrenci Kariyeri Banner

Linkedln Profilinizle Dikkatleri Üzerinize Çekin

Linkedln Profilinizle Dikkatleri Üzerinize Çekin

İş dünyasının sosyal medyası olan Linkedln profilinizle dikkatleri üzerinize çekin. 

Dünyanın en büyük network ağı Linkedln, diğer sosyal medya ağlarından farklı olarak iş dünyasına hitap etmektedir. Akademik başarının, sertifikaların veya katılım belgelerini veya var olan yetkinliklerinizin paylaştıldığı bir platformdur. İş olanaklarının olduğu ya da şirketlerinizin profilinizi inceleyerek iş teklifi verdiği ağdır. Sektörde bulunan firmaları ya da kişileri ekleterek networkünüzü geliştirebilirsiniz. 

Linkdeln'de Doğru Profili Nasıl Oluşturmalıyız?

Öncelikle Doğru profil Fotoğrafı Seçmelisiniz

Kullanıcılar profilinize girmeden önce profil fotoğrafınıza bakıp ilk izlenimlerini elde ederler. Selfie yerine daha resmi bir fotoğraf kullanmanız kullanıcılar tarafından dikkat çeken bir unsurdur. 

URL Adresinizi Kişileştirmelisiniz

URL Adresinizi Kişileştirmelisiniz

Adınız ve soyadınızın URL'de olması size ulaşım açısından daha kolay olacaktır. 

Profilinize Özet Eklemelisiniz

Yazdığınız özet, sizi en şeffaf ve anlaşılır şekilde olmalıdır. Kısa bir şekilde ne işle uğraştığınız, geçmişte ne yaptığınız, hangi amaçla burada olduğunuzu ve gelecek planlarınızı içermelidir. 

Bağlantı Kurmalısınız

Bağlantı Kurmalısınız

Sektör içindeki şirketler ya da kişiler ile bağlantı kurmanız networkünüzü genişletecektir. Sadece bulunduğunuz coğrafya değil dünya üzerindeki kişilerle de bağlantı kurabilirsiniz. 

Inmaili Kullanarak Kişiler İle Etkileşim Halinde Olmalısınız

Inmail linkedlnin mesajlaşma alanıdır. Başvuru yaparken ya da iş arayışınız varsa, kendinizi buradan tanıtabilirsiniz. Saygı çerçevesinde aklınıza takılan, sektör hakkında merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz. 

Dikkat Çekici Gönderiler Paylaşabilirsiniz

Dikkat Çekici Gönderiler Paylaşabilirsiniz

Gönderiniz sadece bağlantılı olduğunuz kişiler tarafından değil diğer kullanıcılarında dikkatini çeken ve yararına olan içerikler olabilir. Aynı zaman da gönderinizi paylaşırken, gönderinizi paylaşma saatine de dikkat etmeniz gerekir. 

Hashtag Kullanmalısınız

Gönderi paylaşırken veya iş ilanı oluştururken içeriğe yönelik "hashtag" kullanımlarına da dikkat etmeniz gerekir. Hashtag kullanım sayınızda önemlidir. En az 3 tane hashtag kullanımı önerilir. 

Aktif Şekilde Linkedln Kullanmalısınız

Aktif Şekilde Linkedln Kullanmalısınız

En önemli özelliklerden biri aktif olmaktır. Ne kadar gönderi paylaşıp, kişiler ile bağlantı kurarsanız dikkat çekersiniz. Yorum yaparak bunu destekleyebilirsiniz. 

Profilinizi Güncel Tutmalısınız

Yaptığınız yenilikleri profilinizde güncellerseniz bağlantılarınızın haberdar olmasını sağlarsınız. 

Diğer Sosyal Medya Hesaplarında Paylaşım Yapmalısınız

Sadece Linkedln değil diğer sosyal medya hesaplarınızda da yaptıklarınız ile daha fazla insana ulaşmasını sağlamalısınız. 

Sektörünüzle İlgili Gruplara Katılmalısınız

Sektörünüzle İlgili Gruplara Katılmalısınız

Sektör ile ilgili güncel olayları detaylı bir şekilde öğrenebilmek ve network ağınızın genişlemesi için gruplara katılabilirsiniz. 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.