Öğrenci Kariyeri Banner

LinkedIn'e ChatGPT Destekli Yapay Zeka Aracı Geliyor!

LinkedIn'e ChatGPT Destekli Yapay Zeka Aracı Geliyor!

LinkedIn, ChatGPT destekli yeni yapay zeka aracı AI Copy Suggestions'ı duyurdu. Araç, platformdaki reklam yazarlarına önerilerde bulunarak destek verecek.

Yapay zekanın son yıllarda büyük bir ilerleme kaydetmesiyle birlikte, Microsoft, Google ve Meta gibi teknoloji devlerinin de aralarında bulunduğu birçok şirket platformlarına çeşitli yapay zeka modelleri getirmişti. Microsoft bünyesinde faaliyet gösteren LinkedIn de bunlardan biri. Dünyanın en popüler iş ağı bugün yeni yapay zeka aracını tanıttı.

Marka Diline Uygun Metinler Üretecek!

AI Copy Suggestions ismi verilen özellik, LinkedIn’deki reklam kampanyalarının yazı bölümünün otomatikleştirilmesine destek vererek, kullanıcıların reklamlar için tanıtım metni ve başlıklar oluşturmasını kolaylaştıracak. Model, LinkedIn’deki verileri kullanarak bunu yaparken kullanıcılara gerekirse değişiklik yapmasına da izin verecek. Bu şekilde de metinlerin veya başlıkların marka diline uygun olması sağlanacak.

LinkedIn daha önce de bazı yapay zeka araçlarını da tanıtmıştı. Bu araçlar, makaleler, iş tanımlamaları ve LinkedIn profilleri için kişiselleştirilmiş yazılar oluşturma gibi işlevlere sahipti. Platformun yeni modeli ise, OpenAI’ın GPT modellerinden faydalanıyor. Birden fazla tanıtım metni ve beşe kadar başlık önerebilecek araçtan, Kampanya Yöneticisi üzerinden reklam içeriği oluşturmak için faydalanılabilecek.

İşlevlerini yerine getirebilmek için ise kullanıcının LinkedIn’deki sayfasından alınan bilgiler, kriterleri ve hedef kitlelerinden yararlanacak. Araç şu anlık test aşamasında ve Kuzey Amerika’da bazı kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

Platform, önümüzdeki aylarda modeli geniş çapta kullanıma sunmayı hedeflerken, yeni işlevler ve daha fazla dil de eklemek istediğini belirtiyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.