Öğrenci Kariyeri Banner

KYK Ödemeleri Hesaplara Yatmaya Başladı!

KYK Ödemeleri Hesaplara Yatmaya Başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından üniversite öğrencilerine destek amacıyla verilen KYK burs ve kredi desteklerinin 3 aylık toplu ödemeleri bugün itibarıyla başladı.

KYK burs ve kredi ödeme tarihleri, öğrencilerin gündeminde bulunuyor. GSB tarafından her ay öğrencilerin hesabına yatan burs ve öğrenim kredisi 2023 yılı için artarak lisans öğrencileri için 1250 TL'ye çıkmıştı. 

Her Ayın 6 ve 10'uncu Günleri Arasında Ödenecek!

2022-2023 yılı için ilk defa burs veya kredi alacak öğrencilere, öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresinde ödeme gerçekleşecek. Öğrenciler, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında burs ve kredilerini alabilecek.

Üç aylık toplu paranın öğrencilerin hesabına bugün itibarıyla yatmaya başladığı belirtildi. Geçtimiz dönemde olduğu gibi bu sene de Aralık veya Ocak ayında hesaplara yatması bekleniyordu.  29 Aralık günün ilk saatlerinde hesaba yatmaya başladığı bildirildi.

2023 KYK Kredi ve Burs Ücretleri:

  • 2023 burs rakamı lisans öğrencilerine 1250 TL
  • Yüksek lisans öğrencilerine 2500 TL
  • Doktora öğrencilerine ise 3750 TL ödeme yapılacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.