Öğrenci Kariyeri Banner

Google Veri Merkezinde Patlama!

Google Veri Merkezinde Patlama!

Google'ın ABD'nin Lowa eyaletinde bulunan veri merkezinde yaşanan patlama sonucu üç elektrikçi ağır şekilde yaralandı. Patlama sonrası küresel çapta kesintiler yaşandı.

Google'da geçtiğimiz günlerde küresel bir kesinti yaşadı. Kesintinin nedeni ise ABD’deki bir veri merkezinde meydana gelen patlama olarak gösterildi. Yaşanan patlamada can kaybı yaşanmazken bazı işçilerin yaralandığı söyleniyor.

Üç Elektrikçi Ağır Yaralandı!

Google tarafından yapılan açıklamada ABD’nin Lowa eyaletinde bulunan Council Bluffs’taki veri merkezinde meydana gelen elektrik kazası sonucunda üç elektrikçinin ağır şekilde yaralandığı açıklandı. Kazanın, Pazartesi günü öğle saatlerinde veri merkezi binalarının yakınındaki bir trafoda meydana geldiği belirtiliyor.

Kaza sırasında trafoda çalışan işçilerde önemli derecede yanıkların olduğu öğrenildi. Yaralı elektrikçiler hastaneye kaldırılırken, taşınma sırasında üç işçinin de bilincinin açık olduğu belirtildi. 

Patlamanın yaşandığı sırada kullanıcıların arama motorlarında çeşitli sorunlar yaşandı. Büyük bir küresel kesinti yaşanırken birçok kullanıcı arama yaptığı sırada bir hata mesajı ile karşılaştı. Yaşanan kesintinin patlamayla bağlantılı olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.

 

Google Sözcüsü Yaptığı Açıklamada Şu İfadeleri Kullandı:

"Bugün Google’ın Council Bluffs, Iowa’daki veri merkezinde meydana gelen ve şu anda tedavi edilmekte olan üç kişinin yaralanmasına neden olan bir elektrik kazası haberini aldık. Tüm çalışanların sağlığı ve güvenliği en büyük önceliğimizdir. Durumu kapsamlı bir şekilde araştırmak ve gerektiğinde yardım sağlamak için ortaklar ve yerel yetkililerle yakın bir şekilde çalışıyoruz."

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.