Öğrenci Kariyeri Banner

Kriz Devam Ediyor: FIFA'dan Nusret Gökçe Hamlesi Geldi!

Kriz Devam Ediyor: FIFA'dan Nusret Gökçe Hamlesi Geldi!

Arjantin'in şampiyonluğuyla sonlanan 2022 Dünya Kupası'nda son düdük sonrası Türk şef Nusret'in sahaya inmesinin yankıları hala devam ediyor. İddialara göre, FIFA olay hakkında soruşturma başlattı.

2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'in şampiyonluğu sonrası Nusret'in sahaya inmesiyle başlayan kriz artarak devam ediyor. Dev maçı tribünde takip eden Türk şef son düdük sonrası sahaya indi ve futbolcularla fotoğraf çektirdi. Sosyal medyada ve dünya gündeminde yer alan ve tartışmalara neden olay bu hareket sonrasında harekete geçen FIFA, ilk hamlesini yaparak soruşturma başlattı.

Open Cup'tan Men Edilmişti!

ABD'nin en eski futbol turnuvası olan U.S Open Cup, geçtiğimiz gün aldığı karar ile birlikte Nusret Gökçe'nin finallere katılmasını yasaklamıştı. Open Cup resmi hesabından yapılan açıklamada, "Salt Bae, 2023 Open Cup'tan men edilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

Sky Sports'ta yer alan habere göre; FIFA, Nusret Gökçe'nin Arjantin - Fransa finali sonrasında sahaya inip kupayla ve futbolcularla fotoğraf çektirmesi hakkında soruşturma başlattı.

FIFA, Nusret Gökçe'nin sahaya izinsiz olarak girdiğini belirterek, Salt Bae lakaplı şefin sahaya girmesine izin veren personelin de ceza alacağı duyurdu. Nusret Gökçe'nin 2026 Dünya Kupası'nda oynanacak maçlarda stadyuma alınmaması gibi bazı men cezaları alabileceği de ifade edildi.

Crystal Palace Eski Başkanı Simon Jordan, Nusret'e sahaya girmesine izin veren kartı FIFA Başkanı Gianni Infantino verdiğini iddia etti. Daha önce pek çok kez rüşvetle suçlanan Infantino, bu kez de Nusret'e bu kartı sağlamak için rüşvet almakla suçlanıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.