Öğrenci Kariyeri Banner

KPSS Soruşturmasında Ön Rapor Hazırlandı!

KPSS Soruşturmasında Ön Rapor Hazırlandı!

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmalar devam ediyor. Uzmanlar tarafından hazırlanan ön raporda 3 sorunun birebir aynı, 10 sorunun benzer olduğu belirlendi.

Soruşturma kapsamında soruları hazırlayan ve seçen ÖSYM çalışanlarının ifadesine başvurulurken şüphelilerin sınav öncesi telefon görüşme ve baz kayıtları inceleniyor.

3 Sorunun Birebir Aynı Olduğu Tespit Edildi!

Sınavdan önce sızdırıldığı iddia edilen 20 soru uzmanlar tarafından incelendi. Konuya ilişkin hazırlanan ön rapora göre şüpheli 13 soru olduğu belirtildi. Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavında çıkan sorular ile sınavdan önce sosyal medyada yayınlanan sorular karşılaştırıldı.

Uzmanlarca yapılan incelemede 3 sorunun birebir aynı olduğu tespit edildi. Bu soruların cevap şıklarının da aynı olduğu ortaya çıkarılırken, 10 sorunun ise benzerlik gösterdiği belirtildi.

Soruların sızdırıldığı iddia edilen Yediiklim yayınevi yönetici ve soru uzmanları ile ÖSYM çalışanlarının telefon arama ve baz kayıtları da inceleme altına alındı. Sınav öncesi, şüpheli görüşme olup olmadığı araştırılıyor.

ÖSYM çalışanları ve yöneticilerine yönelik ididalar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı memur suçları bürosu tarafından yürütülürken, Yediiklim Yayınevi ve çalışanlarına yönelik soruşturmanın Müracaat ve Suçüstü Savcılığı tarafından yürütüldüğü açıklandı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.