Öğrenci Kariyeri Banner

Korona'nın Başından Beri Olmaz Denen Şey Oldu!

Korona'nın Başından Beri Olmaz Denen Şey Oldu!

Tayland'da bir veteriner hekimin geçirdiği Covid-19 virüsünü bir kediden kaptığı açıklandı. Virüs tarihinde ilk kez karşılaşılan bu durum, kedinin veterinerin yüzüne hapşırmasıyla gerçekleşmiş.

Covid-19 yavaş yavaş tüm dünyada etkisini yitirirken virüsle ilgili hala araştırmalar sürüyor. Tayland’da şimdiye kadar ilk kez karşılaşılan bir vaka da virüsle ilgili bildiklerimizi bir kez daha sorgulamamıza neden oldu.

Minik Dostlarımıza Dikkat!

Özellikle virüsün başlarından itibaren geçirdiğimiz süre boyunca kedi, köpek, fare gibi hayvanların Covid-19'u bir insana bulaştırdığı görülmemişti. Ancak yine de her ihtimale karşı hazırlıklı olunması gerektiği ve taşıyıcı olabilecekleri uzmanlar tarafından belirtilmişti.

Tayland’da bir veteriner hekim, muayene sırasında yüzüne hapşıran bir kediden Covid-19 virüsü kaptı. Kesin bir bilgi olmamakla birlikte kedinin sahiplerinin de o sırada Covid-19 geçirdiği düşünülüyor.

Ancak araştırmalar sonucu ortaya çıkan bu bilgilerin tek şaşırtıcı kısmı bu kadarla da sınırlı değil çünkü veteriner muayene sırasında maske taktığını söylüyor. Ancak uzmanlar bu tip muayeneler sırasında sadece maskeyle yetinilmemesi gerektiğinin ve siperlik gibi yüz koruyucuların da mutlaka kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.  

Veteriner hekime kediden bulaşan Covid-19 virüsünün şimdiye kadar bir kediden insana geçen ilk vaka olduğu düşünülüyor. Uzmanlar ise bir kez daha minik dostlarımızın da tıpkı bizler gibi taşıyıcı olabileceklerini vurguluyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.