Öğrenci Kariyeri Banner

Konfor Alanından Çıkmaya Ne Dersiniz?

Konfor Alanından Çıkmaya Ne Dersiniz?

Eminim ki, bir çoğumuz günlük yaşantımız ve/veya iş hayatımızda konfor alanı kavramıyla yüzleşmişizdir. Konfor alanı bizlere kendimizi güvende ve kontrolde olma hissiyatı verir, bir nevi kendimizi rahat hissettiğimiz psikolojik bir evre. Bu durum insana kendini hali hazırda aşina hissettiği bir ortamda her şeyi kontrol edebildiği yanılgısına düşürebilir.

Kendimizle ilgili değişime yönelik veya radikal bir karar aldığımız zaman konfor alanımızı terk etmemiz de beraberinde gelecektir. Kendimizi belirsizliğe bırakmış olduğumuz bir sonraki adımda korku alanı karşımıza çıkacaktır. Dirençler, bahaneler, kendimize güvensizlik, başkaları ne der düşüncesi... Bu kaygılardan ne kadar hızlı sıyrılabilirsek süreci yönetme adımına geçebiliriz. 

Duygularımızı anladığımız ve zincirleri kırmayı denediğimiz anda öğrenme alanına geçiş söz konusudur. Kendimize yatırım yaparız, çözüm odaklı davranırız ve yeni bilgiler ediniriz. Esasında bu adımla birlikte var olan konfor alanımızı genişletiriz.

Peki büyüme alanına ulaştığımızı nasıl anlarız?

  • Bilgileri hedefe yönelik bir araç olarak kullandığımızda
  • Bir amaç peşinde olduğumuzda
  • Hayallerimizi gerçekleştirdiğimizde
  • Yeni hedefler koyduğumuzda
  • Başkalarına öğrettiğimizde ve yönlendirme yaptığımızda
Büyüme alanında bulunan bir kişide uyumlanma ve duygusal dayanıklılık oluşur. Kişi sahip olduğu yetenekleri ihtiyaçları için kullanmaya başlar. Aynı zamanda anda kalabilme konusunda kendisini geliştirmiş olur.
 
Peki siz en son ne zaman konfor alanınızdan çıktınız? Neler yaşadınız ve hissettiniz?
 
Daha fazla içerik için buradan blogumu ziyaret etmeyi unutmayın...

Ahmet Karcicio

HR Professional & Blogger & Working Out Loud Fan & Junior Futurist & Content Creator & Trendsetter & Ex-Referee

1 Yorum

  • Bedirhan Nahırcı

    Ben yurtta kalmaya zorlanmıştım. Ama uyum sağlayamadan geri çıktım. Çünkü baskı ile bir yere geçtiğimde aslında kendimden geçiyordum. Hiç bir şey düşünemiyordum. Yazınız için teşekkürler hocam..

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.