Öğrenci Kariyeri Banner

Koç Holding Uzaktan Çalışmayı Kalıcı Hale Getiriyor

Koç Holding Uzaktan Çalışmayı Kalıcı Hale Getiriyor

Pandemi şartları nedeniyle birçok kişi iş hayatına evden devam etmeye başladı. Bununla birlikte iş modelleri de yeniden şekillendi.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu Holdingin yayını olan Bizden Haberler Dergisi’nde "Uzaktan çalışma pratiğine hızla geçtik. İşyerlerinde çalışmaya devam eden arkadaşlarımız için gereken her türlü tedbiri derhal aldık. Bu zor dönemde istihdamın korunmasını ve çalışma arkadaşlarımızın gelir kaybının önlenmesini de öncelik olarak kabul ettik. Zor zamanlarda arkadaşlarımızın ve ailelerinin kaygılarını azaltmaya, ihtiyaçlarına destek olmaya çalıştık” açıklamalarında bulundu.

leventcakiroglu

Çakıroğlu salgın nedeniyle yeni çalışma stilinin Koç Topluluğunda da 35 bin ofis çalışanı için kalıcı hale getireceğini söyledi ve "Değişmekten korkmuyoruz, kendimize güveniyoruz" dedi. Ayrıca uzaktan çalışma modelinin avantajları ve verimi için olumlu yönde konuştu.

Kendisi “Uzaktan çalışma modeli 35 bin ofis çalışanı arkadaşımız için kalıcı bir uygulama haline geliyor. Uzaktan/esnek çalışma, çalışanların yolda geçen zamanlarını ortadan kaldırıyor. Ofis alanı, personel servisi kapasitesi gibi ihtiyaçlar azalıyor. Hem çalışan tatminini hem de verimliliği artıracak büyük bir potansiyel var.”  ifadelerini kullandı.


Bilge Amaç

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektrik Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.